Η κουλτούρα της εταιρικής ψυχαγωγίας στο χώρο εργασίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Η κουλτούρα της εταιρικής ψυχαγωγίας στο χώρο εργασίας (EL)

Πανέλου, Βασιλική

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. (EL)

Αντικείμενο της παρούσης πτυχιακής είναι η ψυχαγωγία και το χιούμορ στο χώρο εργασίας και η επίδραση τους στην λειτουργία της επιχείρησης και τους εργαζομένους σε αυτή. Προηγείται η παρουσίαση των κυριότερων θεωριών υποκίνησης, καθώς οι προσπάθειες των επιχειρήσεων να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό κλίμα στοχεύουν στην αυξημένη αποτελεσματικότητα της επιχείρησης και άρα συνδέονται άμεσα με τις θεωρίες αυτές. Ακολούθως περιγράφονται οι έννοιες της ψυχαγωγίας και του χιούμορ, οι θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από τις έννοιες αυτές και φυσικά τα οφέλη αλλά και οι κίνδυνοι που ενέχουν οι πολιτικές εταιρικής ψυχαγωγίας για τις επιχειρήσεις που θα τις υιοθετήσουν. Τέλος, παρουσιάζεται μια έρευνα που έλαβε χώρα κατά το έτος 2013 και αφορά τις πολιτικές εταιρικής ψυχαγωγίας που υιοθετούν και εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η έρευνα έγινα με την αποστολή ερωτηματολογίων μέσω e-mail στα τμήματα ανθρωπίνων πόρων των επιχειρήσεων και είναι η πρώτη έρευνα του είδους για τον Ελλαδικό χώρο.Από την έρευνα αυτή προκύπτει ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων εφαρμόζει πολιτικές εταιρικής ψυχαγωγίας στη καλύτερη των περιπτώσεων σπάνια ή περιοδικά. Ωστόσο, το σύνολο των συμμετεχόντων αναγνωρίζει τη θετική συμβολή που έχουν αυτές οι πολιτικές σε όλους τους τομείς της εταιρικής ζωής.

masterThesis

Χιούμορ (EL)
Διασκέδαση (EL)
Ψυχαγωγία (EL)
Κουλτούρα (EL)
Humour (EL)
Fun (EL)
Culture (EL)


2013


2015-11-19T10:36:10Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.