Η εκπαίδευση και παρακίνηση των εσωτερικών ελεγκτών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Η εκπαίδευση και παρακίνηση των εσωτερικών ελεγκτών (EL)

Παπαθανασίου, Δημήτριος - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. (EL)

Η επιμόρφωση και η εκπαίδευση των εσωτερικών ελεγκτών βελτιώνει την εμπειρία τους και άρα επιτρέπει την αύξηση των επιδόσεων και της αποτελεσματικότητάς τους. Επιπρόσθετα, η επιτυχημένη παρακίνηση αποτελεί έναν άλλο κύριο παράγοντα, σημαντικό για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εσωτερικού ελέγχου. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η αποσαφήνιση της σημαντικότητας της εκπαίδευσης και της παρακίνησης στον εσωτερικό έλεγχο. Ζητούμενο λοιπόν, είναι η αξιολόγηση της εκπαίδευσης των εσωτερικών ελεγκτών και της παρακίνησης τους ως στοιχεία αύξησης της αποτελεσματικότητάς τους και των επιδόσεών τους. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων προσδιορίζονται εννοιολογικά οι κύριες έννοιες γύρω από την εκπαίδευση, οι βασικότερες θεωρίες παρακίνησης, η έννοια του εσωτερικού ελέγχου και οι κύριες μορφές του. Επιπλέον, μέσω της επισκόπησης της σχετικής βιβλιογραφίας για το θέμα της εκπαίδευσης και της παρακίνησης των εσωτερικών ελεγκτών ελέγχεται η σημαντικότητα τους για την βελτίωση της αποτελεσματικότητα του τμήματος εσωτερικού ελέγχου και εν τέλει για την ποιοτικότερη λειτουργία και αυξημένη παραγωγικότητα της επιχείρησης.

masterThesis

Motivation (EL)
Education (EL)
Εκπαίδευση (EL)
Εσωτερικός έλεγχος (EL)
Internal auditing (EL)
Παρακίνηση (EL)


2013


2015-11-19T10:36:10Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.