Το φαινόμενο της απάτης στα πλαίσια των ελεγκτικών διαδικασιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Το φαινόμενο της απάτης στα πλαίσια των ελεγκτικών διαδικασιών (EL)

Δεληασλανίδης, Δημήτριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. (EL)

Το φαινόμενο της απάτης αποτελεί μείζον θέμα για το ελεγκτικό επάγγελμα από της απαρχές του. Παράλληλα αποτελεί μια γκρίζα ζώνη καθότι οι απαιτήσεις που έχει η κοινωνία για το ελεγκτικό επάγγελμα δεν ταυτίζονται με την απόδοση και τις ευθύνες έτσι όπως ορίζονται από ελεγκτικά πρότυπα με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός χάσματος προσδοκιών. Στην παρούσα εργασία μελετάται το χάσμα προσδοκιών που δημιουργεί η απάτη στα πλαίσια του ελεγκτικού επαγγέλματος και ερευνάται η ύπαρξη χάσματος προσδοκιών μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών ελεγκτών στις απόψεις τους για θέματα απάτης. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι εσωτερικοί ελεγκτές έχουν καλύτερη αντίληψη για το φαινόμενο, αναγνωρίζουν καλύτερα τις ευθύνες τους και την απόδοση που αναμένεται λογικά από αυτούς.

masterThesis

Auditor (EL)
Απάτη (EL)
Audit Profession (EL)
Internal audit (EL)
Εσωτερικός έλεγχος (EL)
Expectations gap (EL)
Χάσμα προσδοκιών (EL)
Fraud (EL)
Ελεγκτικό επάγγελμα (EL)
Ελεγκτής (EL)


2013


2015-11-19T10:36:11Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.