Μορφολογική και ιζηματολογική μελέτη μικρο- παλιρροιακών ακτών : Η περίπτωση της νότιας ακτής του στενού Μυτιλήνης.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Μορφολογική και ιζηματολογική μελέτη μικρο- παλιρροιακών ακτών : Η περίπτωση της νότιας ακτής του στενού Μυτιλήνης. (EL)

Δεσποτάκη, Καλλιόπη - Εμμανουήλ

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών. (EL)

Η δημιουργία τεχνητών παραλιών απαιτεί εμπεριστατωμένες περιβαλλοντικές μελέτες.Έτσι ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μελετήσει την μορφολογία/ παράκτια δυναμική μιας περιοχής στα νότια του Δήμου Μυτιλήνης, στην οποία έχουν σχεδιαστεί τεχνητές αναπλάσεις παραλίας (Καραμπάς κ.ά.,2008). Η δομή της παρούσας εργασίας έχει ως εξής:Στο κεφ.2 παρουσιάζεται ένα συνοπυικό θεψρητικό υπόβαθρο των παράκτιων διεργασιών και της ανάπλασης παραλιών. Στο κεφ.3 περιγράφεται η περιοχή μελέτης, ενώ στο κεφ.4 η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην ανάλυση των δεδομένων. Στο κεφ.5 παρατίθενταιτα αποτελέσματα της μελέτης και στο τέλος στο κεφ.6 δίνονται τα κύρια συμπεράσματα.

masterThesis

Γεωλογία (EL)
Στενό Μυτιλήνης (EL)
RCPWAVE-USGS (EL)
HINDCAST (EL)
Τεχνητές παραλίες (EL)
Ποσειδωνία (EL)
Posidonia oceanica (EL)
Μικρο-παλιρροιακές ακτές (EL)
Βαθυμετρία (EL)


2009


2015-11-19T10:38:47Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.