Η γυναίκα στο έργο του Ξενόπουλου στην αστική κοινωνία της Αθήνας του τέλους 19ου και αρχών του 20ου αιώνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Η γυναίκα στο έργο του Ξενόπουλου στην αστική κοινωνία της Αθήνας του τέλους 19ου και αρχών του 20ου αιώνα (EL)

Τσομαρέλη, Τριανταφυλλιά - Σταμάτιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό. (EL)

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη του ρόλου της γυναίκας στα αστικά μυθιστορήματα του Ξενόπουλου, των οποίων η συγγραφή και η πλοκή τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Επιχειρήσαμε δηλαδή να καταγράψουμε και να αναλύσουμε το γυναικείο σημαίνον σε επιλεγμένα κείμενα του Ξενόπουλου που περιγράφουν τη ζωή στην αστική κοινωνία της Αθήνας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών του 19ου και των δύο πρώτων του 20ου αιώνα, καθώς επίσης και να κατατάξουμε σε κατηγορίες τους γυναικείους τύπους που εμφανίζονται στα συγκεκριμένα έργα.

masterThesis

Women (EL)
Ξενόπουλος (EL)
Γυναίκα (EL)
Αστικό μυθιστόρημα (EL)
Τέλος 19ου αιώνα (EL)
Αθήνα (EL)
Xenopoulos (EL)
Urban novel (EL)
Female characters (EL)


2010


2015-11-19T10:44:35Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.