«Προς μια τυπολογία της σύγχρονης εφηβικής βαμπιρικής λογοτεχνίας του 21ου αιώνα μέσα από το έργο της Stephenie Meyer»

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

«Προς μια τυπολογία της σύγχρονης εφηβικής βαμπιρικής λογοτεχνίας του 21ου αιώνα μέσα από το έργο της Stephenie Meyer» (EL)

Καζαγκράντε, Καλλιόπη- Τερέζα - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό. (EL)

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης μελέτης είναι η ανάδειξη των χαρακτηριστικών του σύγχρονου εφηβικού βαμπιρικού μυθιστορήματος όπως προκύπτουν μέσα από την ανάλυση των τεσσάρων μυθιστορημάτων της σειράς “The Twilight Saga” που οδηγούν στη δημιουργία μιας τυπολογίας. Εντάσσοντας τα μυθιστορήματα στις κατηγορίες της φορμουλαϊκής και εφηβικής λογοτεχνίας αλλά και στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας, κατευθυνόμαστε προς μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης εφηβικής βαμπιρικής λογοτεχνίας. Η ανάλυση των χαρακτήρων, του σκηνικού και της πλοκής εμπλουτίζουν την τυπολογία προσδίδοντας της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η κοινή τυπολογία δράσης που προκύπτει από την ανάλυση των τεσσάρων μυθιστορημάτων.
The main purpose of this dissertation is to highlight the basic characteristics of the contemporary young adult vampire literature through the study of the "Twilight Saga"books. The beginning of a typology is revealed through the categorization of the novels and the analysis of characters, the setting and most importantly the plot.

masterThesis

Stephenie Meyer (EL)
Twilight Saga (EL)
Λογοτεχνία (EL)
Literature (EL)
Vampires (EL)
Τυπολογία (EL)
The Twilight Saga (EL)
Typology (EL)
Βρυκόλακες (EL)


2012


2015-11-19T10:44:38Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.