Ο Ρεαλισμός και η Φαντασία στα Σύγχρονα Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά Προσχολικής και Πρωτοσχολικής Ηλικίας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Αιγαίου   

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ο Ρεαλισμός και η Φαντασία στα Σύγχρονα Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά Προσχολικής και Πρωτοσχολικής Ηλικίας

Τσολομύτη, Κωνσταντίνα - Δημήτριος

Ζερβού, Αλεξάνδρα

masterThesis

2006
2015-11-19T10:44:43Z


Τα σύγχρονα εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας πραγματεύονται θέματα κοινωνικού προβληματισμού βοηθώντας το μικρό παιδί να καταλάβει και να ερμηνεύσει την πραγματικότητα που το περιβάλλει. Σε αυτήν την εργασία εξετάζονται οι τεχνικές της αφήγησης και της εικονογράφησης με τις οποίες ο συγγραφέας και ο εικονογράφος δίνουν υπόσταση στο θέμα του θανάτου, του πολέμου, του διαζυγίου και της υιοθεσίας.


Postmodernism
Παιδικό βιβλίο
Αφηγηματικές τεχνικές
Narrative modes
Illustration
Realism
Children´s books
Ρεαλισμός
Εικονογράφηση
Μεταμοντερνισμός

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΕΞΕΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.