Το αριστοτελικό δεῖ στην Αντιγόνη του Σοφοκλή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Το αριστοτελικό δεῖ στην Αντιγόνη του Σοφοκλή (EL)

Θραμπουλίδου, Φωτεινή - Θεόδωρος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό. (EL)

Στην παρούσα έρευνα επιχειρείται η κατάδειξη της ύπαρξης της ηθικής έννοιας του αριστοτελικού δεῖ, όπως αυτή διατυπώνεται στην ηθική φιλοσοφία του Σταγειρίτη φιλοσόφου και κυρίως στα Ηθικά Νικομάχεια, στην Αντιγόνη του Σοφοκλή. Συγκεκριμένα, εξετάζεται ποια από τα στοιχεία που απαρτίζουν το αριστοτελικό δεῖ και ειδικότερα σε ποιο βαθμό, με ποιους τρόπους και με ποια έμφαση τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται στους τραγικούς ήρωες της παραπάνω σοφόκλειας τραγωδίας μέσω των πράξεών τους, οι οποίες αποτελούν, σύμφωνα με την αριστοτελική ηθική φιλοσοφία, τον κυρίαρχο και αδιαμφισβήτητο τρόπο εκδήλωσης του δεῖ.

masterThesis

Antigone (EL)
Ηθικά νικομάχεια (EL)
Τραγωδία (EL)
Kreon (EL)
Tragedy (EL)
Αριστοτέλης (EL)
Ethical nicomacheia (EL)
ACT (EL)
Κρέων (EL)
Αντιγόνη (EL)
Δεῖ (EL)
Σοφοκλής (EL)
Πράξη (EL)
Aristotle (EL)


2011


2015-11-19T10:44:47Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.