Περιβαλλοντική εκπαίδευση και φυσική αγωγή: ένα σχέδιο εργασίας στο λύκειο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)

Περιβαλλοντική εκπαίδευση και φυσική αγωγή: ένα σχέδιο εργασίας στο λύκειο (EL)

Ζήκας, Βασίλειος - Διονύσιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Περιβαλλονρική Εκπαίδευση. (EL)

Μετά την αλλαγή από την δασκαλοκεντρική στη μαθητοκεντρική διδασκαλία, η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση προβάλλει ως αντικείμενο που μπορεί να εφαρμοστεί με τα άλλα μαθήματα του σχολικού προγράμματος μέσα από το πλαίσιο της διαθεματικότητας. Στην παρούσα εργασία επιχειρείται η διερεύνηση των σημείων σύνδεσης της Φυσικής Αγωγής με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Μετά από μια ιστορική αναδρομή της Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και της Φυσικής Αγωγής καθώς και την συγκριτική μελέτη των Αναλυτικών Προγραμμάτων των δύο πεδίων βρέθηκαν πολλά κοινά σημεία στα πλαίσια της διαθεματικότητας και της εκμάθησης, μέσω βιωματικών προσεγγίσεων. Επίσης εφαρμόστηκε ένα project με μαθητές Λυκείου και διενεργήθηκε μια ποσοτική έρευνα, με βάση ένα ερωτηματολογίο που συμπλήρωσαν πρίν και μετά τις δραστηριότητες, όπου και διαπιστώθηκε η σύνδεση Φυσικής Αγωγής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης .

masterThesis

Διαθεματικότητα (EL)
Ποσοτική έρευνα. (EL)
Project (EL)
Role play (EL)
Φυσική αγωγή (EL)
Περιβαλλοντική εκπαίδευση, (EL)
Quantitative research (EL)
Παιχνίδι ρόλων (EL)
Environmental education (EL)
Interdisciplinarity (EL)
Physical education (EL)


2008


2015-11-19T10:45:23Z

Ρόδος
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.