Η παρουσία των ΜΚΟ και του εθελοντισμού σε εικονικούς κόσμους. Μελέτη περίπτωσης το Second Life.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Η παρουσία των ΜΚΟ και του εθελοντισμού σε εικονικούς κόσμους. Μελέτη περίπτωσης το Second Life. (EL)

Παναγιώταρου, Δήμητρα - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. (EL)

Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με τη διερεύνηση του βαθμού που μπορεί το εικονικό περιβάλλον του Second Life να αποτελέσει εργαλείο μάθησης για τα στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα θεωρητικό και ένα ερευνητικό, όπου προσεγγίζεται το θέμα βιβλιογραφικά και πρακτικά αντίστοιχα.Συγκεκριμένα, στο θεωρητικό πλαίσιο της εργασίας αρχικά παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την εικονική πραγματικότητα, ξεκινώντας από τον ορισμό και φτάνοντας στον τρόπο που μπορεί αυτή να βοηθήσει στην εκπαίδευση, στη συνέχεια, αναλύεται το εικονικό περιβάλλον του Second Life και, τέλος, περιγράφονται οι ΜΚΟ. Σκοπός της επιλογής αυτών των κεφαλαίων ήταν η κατανόηση της σύνδεσης που μπορεί να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους.Στο ερευνητικό μέρος, παρουσιάστηκαν όλα τα σχετικά στοιχεία με την έρευνα που διεξήχθη μεταξύ στελεχών ΜΚΟ, καθώς και ευρήματα της έρευνας και τα αποτελέσματα που είχαν οι απαντήσεις τους ως προς τον ερευνητικό σκοπό που τέθηκε κατά την έναρξη της έρευνας και εργασίας.

masterThesis

Εικονικοί κόσμοι (EL)
Στελέχη ΜΚΟ (EL)
Μάθηση (EL)
Second life (EL)


2012


2015-11-19T10:46:58Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.