Οι σχέσεις μεταξύ οικογένειας προσανατολισμού και αναπαραγωγικής οικογένειας και οι διαφυλλικές επιρροές.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Οι σχέσεις μεταξύ οικογένειας προσανατολισμού και αναπαραγωγικής οικογένειας και οι διαφυλλικές επιρροές. (EL)

Χατζημαρκάκη, Χριστίνα - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. (EL)

Η οικογένεια αποτελεί μια από τις σημαντικότερες όψεις της ανθρώπινης κοινωνίας. Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην κοινωνική οργάνωση των λαών σε όλο τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά η οργάνωση της οικογενειακής ομάδας ποικίλλει ανάλογα με την κοινωνία και την εποχή (Parsons, 1949). Η οικογένεια και η συγγένεια αποτελούν τους σημαντικότερους κοινωνικούς θεσμούς. Οι βασικοί σκοποί που επιδιώκονται με τους θεσμούς αυτούς είναι η βιολογική αναπαραγωγή της κοινωνίας, η ανατροφή των απογόνων, η εκπαίδευση και αγωγή τους, η αμοιβαία προστασία των ατόμων που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς (οικογένεια και συγγένεια). Σήμερα συνυπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι οικογένειας. Μία διάκριση που πρέπει αρχικά να γίνει είναι δύο τύποι οικογένειας που συνυπάρχουν σε όλους τους τύπους οικογένειας γενικά. Είναι η οικογένεια προσανατολισμού και η οικογένεια αναπαραγωγής. Η πρώτη είναι η οικογένεια μέσα στην οποία γεννιέται κανείς και αποτελείται από τους γονείς και τα παιδιά που αποκτούν. Η δεύτερη δημιουργείται με τον ίδιο του το γάμο (Πυργιωτάκης, 2007, Ψυχογιός, 1987).Είναι δηλαδή γνωστό ότι κάθε έγγαμο άτομο ανήκει σε δύο οικογένειες, την οικογένεια από την οποία προέρχεται, οικογένεια προσανατολισμού και την οικογένεια που συγκροτεί με το γάμο του, την δική του αναπαραγωγική οικογένεια (Πυργιωτάκης, 2007). Οι σχέσεις αυτών των δύο οικογενειών καθώς και ο ρόλος που διαδραματίζει το φύλο σε αυτές είναι το αντικείμενο μελέτης της διπλωματικής.

masterThesis

Επιρροές (EL)
Διαφυλλικές (EL)
Sexes (EL)
Parents (EL)
Family (EL)
Relations (EL)
Αναπαραγωγής (EL)
Parents in law (EL)
Σχέσεις (EL)
Προσανατολισμού (EL)
Grandparents (EL)
Οικογένεια (EL)


2012


2015-11-19T10:47:01Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.