Η υποεκπροσώπευση των γυναικών στη δημόσια διοίκηση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Η υποεκπροσώπευση των γυναικών στη δημόσια διοίκηση (EL)

Κοντοζήση, Ελένη - Κωνσταντίνος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. (EL)

Η παρούσα εργασία ασχολείται με το ζήτημα της υποεκπροσώπευσης των γυναικών στις υψηλότερες θέσεις στον επαγγελματικό χώρο. Εξειδικεύει το αντικείμενο της μελέτης στην Δημόσια Διοίκηση και σε όλη την βαθμίδα της ιεραρχίας διερευνώντας συγκεκριμένα τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα δυσκολεύεται να ανέβει την κλίμακα αυτή στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ευρώπη. Σκοπός λοιπόν της εργασίας είναι να διαφανεί κατά πόσο αυτό αποτελεί μια κοινωνική πραγματικότητα, από ποιούς επηρεάζεται, πως έχει διαμορφωθεί μέσα από το πέρασμα των χρόνων και να αποτυπωθεί ένα γενικό «πλαίσιο» για την ενίσχυση της εργασιακής θέσης των γυναικών μέσα από μια σειρά δράσεων.

masterThesis

Επιμόρφωση (EL)
Training needs (EL)
Public administration (EL)
Presence shortage (EL)
Δημόσια διοίκηση (EL)
Υποεκπροσώπευση (EL)


2010


2015-11-19T10:47:14Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.