Παράγοντες που επηρεάζουν την άσκηση των καθηκόντων του αστυνομικού : ο ρόλος του άγχους θανάτου(death anxiety).

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Παράγοντες που επηρεάζουν την άσκηση των καθηκόντων του αστυνομικού : ο ρόλος του άγχους θανάτου(death anxiety). (EL)

Τσάτσος, Αθανάσιος - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. (EL)

Έντονο ενδιαφέρον έχει εστιαστεί τις τελευταία χρόνια πάνω στη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα της άσκησης των καθηκόντων του Αστυνομικού,για την παροχή αναβαθμισμένων και ποιοτικότερων υπηρεσιών ασφάλειας στους κατοίκους της χώρας μας. Η προσπάθεια για τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα της άσκησης των καθηκόντων του Αστυνομικού, ανήκει κατά κύριο λόγο στους διοικούντες Αξιωματικούς, στην φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα, διερευνώντας τους παράγοντες που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την άσκηση των καθηκόντων του Αστυνομικού. Η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδική κλίμακα, σε Αστυνομικούς των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης. Με την παρούσα έρευνα προσπαθήσαμε να προβλέψουμε κατά πόσο και εάν το «άγχος θανάτου (death anxiety)», μπορεί να προβλεφθεί, και σε ποιο βαθμό από τις παρακάτω μεταβλητές: την προσωπικότητα, τον κεντρικό μηχανισμό αυτοαξιολογήσεων, τα θετικά ή αρνητικά συναισθήματα, και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Επίσης κατά πόσο το «άγχος θανάτου (death anxiety)»,επηρεάζεται από τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων, όπως το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, η ηλικία, τα χρόνια προϋπηρεσίας στα ΜΑΤ. Το δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 247 Αστυνομικοί. Από την έρευνα που διενεργήσαμε προέκυψε ότι από το «άγχος θανάτου (death anxiety)» στους αστυνομικούς των Μ.Α.Τ., επηρεάζεται από την Προσήνεια/Θετικό Συναίσθημα, όσον αφορά την προσωπικότητα, τον Κεντρικό Μηχανισμό Αυτό-αξιολογήσεων, την Έκφραση και Αναγνώριση των Συναισθημάτων και τα Αρνητικά Συναισθήματα. Επιπρόσθετα βρέθηκε ότι, το φύλο και η ηλικία επηρεάζουν και αυτά με την σειρά τους τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν το άγχος θανάτου τα μέλη των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ).Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιλογή του προσωπικού και την βελτίωση της προσωπικότητας των των μελών των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ) για την μείωση του «άγχους θανάτου (death anxiety)».

masterThesis

Ηλικία (EL)
Death anxiety (EL)
Προσωπικότητα (EL)
Educative level (EL)
Emotional intelligence (EL)
Κεντρικός μηχανισμός αυτοαξιολογήσεων (EL)
Sex (EL)
Personality (EL)
Συναισθηματική νοημοσύνη (EL)
Positive or negative sentiments (EL)
Θετικά ή αρνητικά συναισθήματα (EL)
Μορφωτικό επίπεδο (EL)
Greek police officers (EL)
Άγχος θανάτου (EL)
Έλληνες αστυνομικοί (EL)
Φύλο (EL)
Age (EL)
Cses (EL)


2007


2015-11-19T10:47:15Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.