Η έννοια του “πολίτη” – “πολιτειότητα" στο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος της κοινωνικής και πολιτικής αγωγής Ε΄ δημοτικού και στο εκπαιδευτικό υλικό της κοινωνικής πολιτικής αγωγής της Ε΄ δημοτικού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Η έννοια του “πολίτη” – “πολιτειότητα" στο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος της κοινωνικής και πολιτικής αγωγής Ε΄ δημοτικού και στο εκπαιδευτικό υλικό της κοινωνικής πολιτικής αγωγής της Ε΄ δημοτικού (EL)

Καράμπελα, Μαρία - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. (EL)

Στην παρούσα Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία διερευνήσαμε τις έννοιες “πολίτη” – “πολιτειότητα" στο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής Ε΄ δημοτικού και στο εκπαιδευτικό υλικό της Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής της Ε΄ δημοτικού”. Ερευνήσαμε το σχολικό βιβλίο της Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής Ε΄ τάξης Δημοτικού με την Μέθοδο Ανάλυσης Περιεχομένου Λόγου (α. λεξιλογική, β. σημασιολογική). Επίσης καταγράψαμε τις απόψεις των εκπαιδευτικών με την μέθοδο της Συνέντευξης-συζήτησης Ομάδας εστίασης βάθους- focus group. Πολίτης και της πολιτειότητα είναι κομβικής σημασίας έννοιες για το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου οι μαθητές- μαθήτριες να εκπαιδευτούν και αναπτυχθούν ως αυριανοί πολίτες υπεύθυνοι- ενεργοί.
In this Master Thesis. We explore the concepts of "citizen" - "citizenship" in the Course of Social and Political Education Curriculum E. elementary and educational materials Social Education Policy E grade. "We investigated the textbook Social Policy Education Elementary class E with Method Analysis Word Content (a. lexical b. semantic). Also we recorded the views of teachers to the process of the interview-discussion focus group vathous- focus group. citizen and citizenship is central concepts for the course of Social and Political Education Primary Education order students to train and develop as citizens of tomorrow responsible and active citizens.

masterThesis

Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών (EL)
Social and political education (EL)
Curriculum studies (EL)
Πολιτειότητα (EL)
Κοινωνική και πολιτική αγωγή (EL)
Πολίτης (EL)
Μάθημα κοινωνική και πολτική αγωγή δημοτικού σχολείου (EL)
Citizenship (EL)
Citizen (EL)
Speech content analysis of textbooks (EL)
Course social and political education elementary school (EL)
Ανάλυση περιεχομένου λόγου σχολικών βιβλίων (EL)


2015


2015-11-19T10:47:17Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.