Φύλο και μετανάστευση στην Ελλάδα : Η περίπτωση του νομού Αιτωλοακαρνανίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Φύλο και μετανάστευση στην Ελλάδα : Η περίπτωση του νομού Αιτωλοακαρνανίας (EL)

Παλιούρας, Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. (EL)

Η παρούσα διπλωματική εργασία “Φύλο και μετανάστευση στην Ελλάδα:Η περίπτωση του νομού Αιτωλοακαρνανίας” έχει στόχο να διερευνήσει το φαινόμενο της οικονομικής μετανάστευσης μέσα από το πρίσμα του γυναικείου φύλου, καταγράφοντας το θεσμικό πλαίσιο, τις στρατηγικές μετανάστευσης στον μεγαλύτερο γεωγραφικάνομό της Ελλάδας,. Πιο συγκεκριμένα, η διερεύνηση του ρόλου των μεταναστριών στην τοπική αγορά εργασίας και των συνεπειών της ένταξης σε θεσμικό και κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο αποτέλεσε το αντικείμενο της ερευνητικής διαδικασίας Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να καταγράψουμε στάσεις και αντιλήψεις που θα μας επιτρέψουν να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του φαινομένου της έμφυλης οικονομικής μετανάστευσης, ειδικά όσον αναφορά στο συγκεκριμένο νομό, αλλά και σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, παρ’ όλες τις διαφορές που ενδεχομένως να υπάρχουν από νομό σε νομό και από περιοχή σε περιοχή. Τελικός σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να διερευνήσουμε και να καταγράψουμε τις ουσιαστικές δυσκολίες που παρατηρούνται στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη των μεταναστών και ειδικότερα των γυναικών, προτείνοντας την υιοθέτηση αναγκαίων θεσμικών μέτρων που θα διευκολύνουν τις εργασιακές συνθήκες και τις συνθήκες διαβίωσής τους και θα τους επιτρέψουν τη συμβίωση με διαφορετικές, εθνικά και πολιτισμικά, ομάδες στο πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας. Ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να ερευνήσουμε το συγκεκριμένο θέμα είναι η έλλειψη ανάλογων ερευνών στην Ελλάδα σε εθνική και τοπική κλίμακα.

masterThesis

Μετανάστες (EL)
Migrants (EL)
Prefecture (EL)
Gender (EL)
Φύλο (EL)
Νομός (EL)


2008


2015-11-19T10:47:19Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.