Η χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας ως παράγοντας αποτελεσματικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Η χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας ως παράγοντας αποτελεσματικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (EL)

Σιδηροπούλου, Ελπίδα - Ευάγγελος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων. (EL)

The introduction and integration of Information Technology and Communication ( ICT ) in education has caused amazing changes and upheavals , which under certain conditions can help to upgrade the educational and learning process in all disciplines with innovative pedagogy and exploiting the potential of these new technologies and learning tools . To achieve this it is necessary to support the school by all stakeholders, so that ICT be used and exploited in an appropriate manner , so as to improve the educational process . The purpose of this work is through conducting research to record the technological infrastructure of schools of Primary Education Directorate Piraeus competence to investigate the attitudes and opinions of teachers for their contribution and use of ICT and to propose taking into account the research results , use the methods in the school and the educational process.
Η εισαγωγή και ένταξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση έχει προκαλέσει εκπληκτικές αλλαγές και ανακατατάξεις ,οι οποίες κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδικασίας στο πλαίσιο όλων των γνωστικών αντικειμένων με την παιδαγωγική και καινοτόμο αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών των νέων τεχνολογικών και μαθησιακών εργαλείων. Για να επιτευχθεί αυτό είναι αναγκαία η υποστήριξή του σχολείου από όλους τους φορείς, έτσι ώστε οι ΤΠΕ να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν με τρόπο κατάλληλο , έτσι ώστε να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι μέσα από τη διεξαγωγή έρευνας να καταγραφεί η τεχνολογική υποδομή των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Πειραιά, να διερευνηθούν οι στάσεις και απόψεις των εκπαιδευτικών για τη συμβολή και χρήση των ΤΠΕ και να προταθούν, λαμβάνοντας υπόψη τα ερευνητικά αποτελέσματα, μέθοδοι αξιοποίησης τους στη σχολική μονάδα και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

masterThesis

Εκπαιδευτικός (EL)
Εκπαιδευτική διαδικασία. (EL)
Χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών (EL)
Τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών (EL)
Educational process (EL)
Computer use (EL)
Teacher (EL)
Information and Communication Technology (EL)


2014


2015-11-19T10:48:58Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.