Riot Grr(r)ls: φεμινιστικός ακτιβιστικός λόγος στο διαδίκτυο: μια ανθρωπολογική προσέγγιση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Riot Grr(r)ls: φεμινιστικός ακτιβιστικός λόγος στο διαδίκτυο: μια ανθρωπολογική προσέγγιση (EL)

Χαρούλη, Μαρία

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία . (EL)

Στόχος αυτής της εργασίας είναι μια ανθρωπολογική ματιά στο κίνημα των riot grrrls, των πανκ φεμινιστριών, που μέσα από τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών και την επιτελεστικότητα τους εκφράζουν πολιτικό λόγο και κριτική σε σχέση με τη βία και τις διακρίσεις, τις έμφυλες ρητορικές, τη διαφορετικότητα και τις κάθε λογής ταυτότητες, πολιτιστικές και πολιτικές που διατρέχουν γυναίκες και άντρες. Η εργασία εξετάζει τη δράση των riot grrls από τις απαρχές του κινήματος και εστιάζει στη σημερινή τους μορφή. Η έρευνα διενεργήθηκε με online επιτόπια έρευνα σε ιστοσελίδες, fanzines και blogs, συνεντεύξεις μέσω emails, messenger και message boards. Η εργασία εστιάζει στην σύγχρονη τάση του κυβερνοφεμινισμού, ερευνώντας πτυχές του, άλλα ρεύματα με τα οποία συμπλέει και άλλα με τα οποία έρχεται σε αντίθεση, περιδιαβαίνοντας – στα πλαίσια μιας εργασίας – τα βήματα των riot grrrls. Η έρευνα αυτή επιχειρεί να προτείνει μια εθνογραφία/ανθρωπολογία μέσα από τον κυβερνοχώρο, χρησιμοποιώντας τα κλασικά ανθρωπολογικά θεωρητικά εργαλεία, όπως η επιτόπια έρευνα, η παρατήρηση, η συλλογή δεδομένων, οι συνεντεύξεις σε έναν όσο εικονικό τόσο πραγματικό χώρο.

masterThesis

Cybergirls (EL)
Σεξουαλικότητα (EL)
Queer (EL)
Νεωτερικότητα (EL)
Cyberfeminism (EL)
Cyberanthropology (EL)
Κατασκευή του φύλου (EL)
Φεμινισμός (EL)
Feminism (EL)
Cyberpunk (EL)
Fanzines (EL)
Riot Grrrls (EL)
Επιτελεστικότητα (EL)
Κοινωνικό πολιτισμικό φύλο (EL)
Πανκ (EL)
Μετανεωτερικότητα (EL)
D.I.Y (EL)


2007


2015-11-19T10:50:28Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.