Η εξέγερση της underclass : τα επεισόδια στα προάστεια των πόλεων της Γαλλίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Η εξέγερση της underclass : τα επεισόδια στα προάστεια των πόλεων της Γαλλίας (EL)

Θεοτοκάτος, Λουκάς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία. (EL)

Με τη μέθοδο της "εθνογραφίας από απόσταση" επιχειρείται να παρουσιαστεί το τι συνέβη τις τρεις εβδομάδες των βίαιων επεισοδίων στα γαλλικά προάστια τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη 2005. Το εθνογραφικό υλικό προέρχεται από ειδησεογραφικά πρακτορεία. Από τις εικόνες που ήταν προσβάσιμες από τα προάστια, την οικονομική και κοινωνική περιγραφή τους και τη δράση του γαλλικού κράτους, με βάση τη "θεμελιωμένη θεωρία" (grounded theory) αξιοποιούνται οι έννοιες της underclass και του γκέτο. Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι για τη συλλογική δράση των κατοίκων των προαστίων στα επεισόδια.

masterThesis

Ethnography (EL)
Underclass (EL)
Riots (EL)
Grounded theory (EL)
Εθνογραφία από απόσταση (EL)
Θεμελιωμένη θεωρία (EL)
Γαλλία (EL)
Εξέγερση (EL)
Ghetto (EL)
Γκέτο (EL)
France (EL)


2007


2015-11-19T10:50:32Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.