Η θρησκευτική κίνηση εναντίον της Συνθήκης Σέγκεν

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2000 (EL)

Η θρησκευτική κίνηση εναντίον της Συνθήκης Σέγκεν (EL)

Αγαλιώτη, Μαύρα - Διονύσιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία. (EL)

Η διπλωματική αυτή εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης την θρησκευτική κίνηση ενάντια στο 666 και στη συνθήκη Σέγκεν , γεγονότα που απασχόλησαν την ελλάδα στα τέλη του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου αιώνα. Η κίνηση αυτή στην εργασία ορίστηκε ως μια χιλιαστική κίνηση, που περιλαμβάνει έναν κοσμικό και θρησκευτικό χιλιασμό, γι'αυτό και σε αυτην συμμετέχουν άτομα απο όλο το πολιτικό και θρησκευτικό κατεστημένο της Ελλάδας. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να επιφέρει πολιτικές και θρησκευτικές αλλαγές στη χώρα μας κυρίως να αντιπαρατεθεί στην προσπάθεια ενοποίησης της Ευρώπης και στην παγκοσμοιοποίηση, την οποία και δαιμονοποιεί. Οι φονταμενταλιστικές της απόψεις οδηγούν σε έναν άκρατο εθνικισμό και θρησκευτικό συντηρητισμό που συνθλίβει τις ατομικές ελευθερίες και ειδικότερα το άτομο που θέλει να ζήσει απαλλαγμένο απο τον τρόμο του ολοκαυτώματος και της δευτέρας παρουσίας. Δηλαδή του άτομο που θέλει να ζήσει τη ζωή του απλά, χωρίς ενοχές και συμπλέγματα κατωτερότητας.

masterThesis

MYSTICISM ORIENTATION (EL)
PREMILLENNIALISM (EL)
ΑΠΟΛΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (EL)
NEW RELIGIOUS MONEMENTS (EL)
CULT (EL)
SECT (EL)
666 (EL)
ΝΕΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (EL)
ΧΙΛΙΑΣΜΟΣ (EL)
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ (EL)
ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ (EL)
LIMINAL PERSONAL (EL)


2000


2015-11-19T10:50:33Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.