Ανάλυση παραγωγικής διαδικασίας της εταιρίας ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. στον τομέα παραγωγής παραδοσιακού λουκουμιού – νέος σχεδιασμός παραγωγής χωροταξικός σχεδιασμός των εγκαταστάσεων – οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2007 (EN)

Ανάλυση παραγωγικής διαδικασίας της εταιρίας ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. στον τομέα παραγωγής παραδοσιακού λουκουμιού – νέος σχεδιασμός παραγωγής χωροταξικός σχεδιασμός των εγκαταστάσεων – οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές (EL)

Φαφαλιός, Αδαμάντιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης. Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς. (EL)

Η εργασία αυτή πραγματεύεται τη μελέτη και το σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης μονάδας παραγωγής Παραδοσιακού Λουκουμιού για την εταιρία ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. Αρχικά, περιγράφονται η θεωρητική προσέγγιση των θεμάτων που πρόκειται να απασχολήσουν την μελέτη μας, περιλαμβάνοντας τα γνωστικά ζητήματα που παίρνονται υπόψη για την τεκμηρίωση αποφάσεων κατά το στρατηγικό σχεδιασμό παραγωγικών συστημάτων. Επιδιώκεται έτσι να παρουσιαστούν σύγχρονες προσεγγίσεις σε ζητήματα όπως η επιλογή του προϊόντος, της θέσης εγκατάστασης, της επιλογής του είδους της παραγωγικής διαδικασίας, χωροταξικός σχεδιασμός και γενικά, σε ζητήματα που συνεπάγονται τη δέσμευση σημαντικών πόρων και επηρεάζουν μακροπρόθεσμα την απόδοση και αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της παραγωγής. Δίνεται μια σύντομη περιγραφή της εταιρίας και της δραστηριότητας αυτής στο χώρο των ζαχαρωδών προϊόντων. Κατόπιν παρουσιάζονται τα προβλήματα της υπάρχουσας κατάστασης και η στρατηγική απόφαση αλλαγής πλεύσης στην παραγωγή του προϊόντος της, δίνοντας έμφαση στα σημαντικότερα στάδια στην παραγωγή του τελικού προϊόντος όπως είναι α) ο βρασμός με ατμό, β) η κοπή του σε μικρά τεμάχια και γ) η συσκευασία του. Στη συνέχεια παρατίθενται η τεχνολογία και ο σχεδιασμός του διαγράμματος ροής μαζί με τον χωροταξικό σχεδιασμό με εκτενής αναφορά σε προτάσεις, οι οποίες προσθέτουν εναλλακτικές λύσεις τόσο στην εφαρμογή της τεχνολογίας όσο και στη διάταξη του διαγράμματος ροής με σκοπό τη μέγιστη δυνατή βελτίωση του τελικού προϊόντος.

masterThesis

ERP (EL)
Υγιεινή ασφάλεια (EL)
Παραγωγική διαδικασία (EL)
Χωροταξικός σχεδιασμός (EL)
Hygiene security (EL)
SWOT (EL)


2007


2015-11-19T10:57:29Z

Χίος




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)