Χρήση φυτικών ειδών που λειτουργούν ως υπερσυσσωρευτές μετάλλων για υην αποκατάσταση ρυπασμένων εδαφών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Χρήση φυτικών ειδών που λειτουργούν ως υπερσυσσωρευτές μετάλλων για υην αποκατάσταση ρυπασμένων εδαφών (EL)

Δεληγιάννη, Ασπασία

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Θεοφράστειο "Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική". (EL)

Αντικείμενο της διατριβής αυτής αποτελεί μία βιβλιογραφική έρευνα για τη χρήση των φυτικών ειδών που λειτουργούν ως υπερσυσσωρευτές μετάλλων σε περιπτώσεις αποκατάστασης ρυπασμένων εδαφών. Αναλυτικότερα γίνεται μία προσέγγιση των εννοιών της φυτοαποκατάστασης, των υπερσυσσωρευτών και της φυτοεξόρυξης. Επιπροσθέτως παρατίθενται οι μηχανισμοί που λαμβάνουν χώρα κατά την φυτοαποκατάσταση. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι πιο αξιόλογοι υπερσυσσωρευτές βαρέων μετάλλων που έχουν αποτελέσει αντικείμενο έρευνες έως σήμερα. Τέλος προβάλλονται τα μειονεκτήματα, τα πλεονεκτήματα, η μελλοντική εξέλιξη και οι περιορισμοί της έρευνας.

masterThesis

Υπερσυσσωρευτές (EL)
Φυτοαποκατάσταση (EL)
Βαρέα μέταλλα (EL)
Hyperaccumulator (EL)
Heavy metal (EL)
Phytoremediation (EL)


2008


2015-11-20T08:19:18Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.