Διερεύνηση των δυνατοτήτων υπολογισμού βαθυμετρικού χάρτη με τη χρήση της δορυφορικής τηλεπισκόπισης: η περίπτωση του κόλπου της Καλλονής στη Ν. Λέσβο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Διερεύνηση των δυνατοτήτων υπολογισμού βαθυμετρικού χάρτη με τη χρήση της δορυφορικής τηλεπισκόπισης: η περίπτωση του κόλπου της Καλλονής στη Ν. Λέσβο (EL)

Λεωλέης, Δημήτριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Θεοφράστειο "Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική". (EL)

Η βαθυμετρία ορίζεται ως το κομμάτι της ωκεανογραφίας που ασχολείται με τημέτρηση του βάθους της θάλασσας και των ωκεανών. Μία από τις σύγχρονες μεθόδουςβαθυμετρίας, η οποία γίνεται με τη χρήση τηλεπισκοπικών δεδομένων, είναι ηπολυφασματική βαθυμετρία. Σκοπός αυτής της Μεταπτυχιακής ΔιπλωματικήςΔιατριβής είναι η διερεύνηση της χρήσης της δορυφορικής τηλεπισκόπησης στηβαθυμετρία και εκτίμηση της ακρίβειας βαθυμετρικού χάρτη για την περιοχή τουκόλπου της Καλλονής. Μέσω ενός αλγόριθμου εκτίμησης βάθους (Stumpf et al., 2003)και με τη χρήση επίγειων σημείων ελέγχου (βαθυμετρικά σημεία), έγινε υπολογισμόςτου σχετικού και απόλυτου βάθους και κατασκευή βαθυμετρικού χάρτη. Τα δεδομέναπεδίου χωρίστηκαν σε δεδομένα βαθμονόμησης του αλγόριθμου και σε δεδομέναυπολογισμού της ακρίβειας. Η βαθμονόμηση των δορυφορικών απεικονίσεων στοαπόλυτο βάθος, έγινε για δυο κατηγορίες δεδομένων υπολογισμού ακρίβειας. Τα τελικάαποτελέσματα παρουσιάζουν μέγιστη ακρίβεια σε ποσοστό 84.73% ± 1.16.

masterThesis

Depth estimation algorithm (EL)
Τηλεπισκοπικά δεδομένα (EL)
Bathymetry (EL)
Remote sensing data (EL)
Κόλπος Καλλονής (EL)
Βαθυμετρία (EL)
Αλγόριθμος εκτίμησης βάθους (EL)
Gulf of Kalloni (EL)


2011


2015-11-20T08:19:20Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.