Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αστικών αποβλήτων για άρδευση ελαιοκαλλιέργειας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αστικών αποβλήτων για άρδευση ελαιοκαλλιέργειας (EL)

Λυμπεροπούλου, Δήμητρα - Αντώνιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Θεοφράστειο "Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική". (EL)

Σε πολλές χώρες η ανάγκη για ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων γίνεται επιτακτική για την προστασία του περιβάλλοντος, την αύξηση της παραγωγικότητας της γεωργίας και φυσικά για την αστική και τουριστική ανάπτυξη. Ένα από τα αντικείμενα αιχμής στη διαχείριση των υδατικών πόρων είναι η ανάπτυξη και χρήση μη συμβατικών πόρων, όπως είναι η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων υδατικών αναγκών. Γι’ αυτό σήμερα, αρκετά κράτη και διεθνείς οργανισμοί έχουν θεσπίσει και/ή προετοιμάζονται να θεσπίσουν κανονισμούς ή οδηγίες, που θα συμβάλουν στην ασφαλή χρήση των εκροών υγρών αποβλήτων για διάφορες χρήσεις. Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται οι σύγχρονες τάσεις και απόψεις, που αφορούν τα κριτήρια επαναχρησιμοποίησης εκροών υγρών αποβλήτων. Ακόμη, προτείνεται ένα σχέδιο κριτηρίων για την ασφαλή χρήση εκροών αποβλήτων στην Χώρα μας.

masterThesis

Επαναχρησιμοποίηση (EL)
Irrigation (EL)
Olive tree (EL)
Ελιά (EL)
Reuse (EL)
Υγρά απόβλητα (EL)
Wastewater treatment (EL)
Άρδευση (EL)


2009


2015-11-20T08:19:23Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.