Ανάπτυξη συστήματος υποστήριξης αποφάσεων διαχείρισης παράκτιων περιοχών υπό την επίδραση της λεκάνης απορροής: η περίπτωση του κόλπου Γέρας νήσου Λέσβου

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2005 (EN)

Ανάπτυξη συστήματος υποστήριξης αποφάσεων διαχείρισης παράκτιων περιοχών υπό την επίδραση της λεκάνης απορροής: η περίπτωση του κόλπου Γέρας νήσου Λέσβου (EL)

Πολατίδου, Μαρία- Ελευθέριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Θεοφράστειο "Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική". (EL)

Στην παρούσα διατριβή αναπτύχθηκε ένα Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων (DSS, Decision Support System) διαχείρισης παράκτιων περιοχών, υπό την επίδραση της λεκάνης απορροής. Το σύστημα εφαρμόστηκε στην περιοχή του κόλπου Γέρας της νήσου Λέσβου. Περιλαμβάνει αρχικά ένα Μαθηματικό Μοντέλο Προσομοίωσης, για τον υπολογισμό της απορροής των θρεπτικών ουσιών που εκχύνονται στον κόλπο από τη λεκάνη απορροής, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί για διαφορετικά σενάρια διαχείρισης. Στην συνέχεια, η αξιολόγηση των σεναρίων γίνεται με εφαρμογή Πολυκριτηριακής Ανάλυσης, με στόχο την επιλογή του βέλτιστου αυτών. Η μελέτη έγινε στα πλαίσια του Θεοφράστειου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική’, με έναυσμα τη συμμετοχή του κόλπου Γέρας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DITTY (Ανάπτυξη Εργαλείων πληροφορικής για τη Διαχείριση λιμνοθαλασσών της Νότιας Ευρώπης, υπό την επίδραση των Λεκανών Απορροής).

masterThesis

Κόλπος Γέρας (EL)
Λεκάνες Απορροής (EL)
Coastal areas (EL)
DSS (EL)
Watershed (EL)
Gera Gulf (EL)
Παράκτιες περιοχές (EL)
Management (EL)
Διαχείριση (EL)
Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων (EL)


2005


2015-11-20T08:19:31Z

Μυτιλήνη




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)