Χωροθέτηση αιολικών πάρκων στη Λέσβο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Χωροθέτηση αιολικών πάρκων στη Λέσβο (EL)

Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης - Στέφανος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Θεοφράστειο "Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική". (EL)

Στη παρούσα εργασία γίνεται μία εκτίμηση του Αιολικού Δυναμικού της Λέσβου και στη συνέχεια εντοπίζονται οι θέσεις που πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Τα εργαλία που χρησιμοποιήθηκαν είναι το διεθνές αναγωνρισμένω λογισμικό ανάπτυξης Αιολικού Άτλαντα WAsP του εθνικού εργαστηρίου Δανίας RISOE και τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (Σ.Γ.Π.). Με το WAsP κατασκευάστηκε ο αιολικός χάρτης του νησίού, ενώ με τη χρήση των Σ. Γ. Π. έγινε οι χωρική ανάλυση για τον εντοπισμό των καταλληλότερων θέσεων. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη κατά την χωρική ανάλυση αναλύονται στην περιγραφή της μεθοδολογίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τρόπο που πρεπει να τοποθετηθούν τα αιολικά πάρκα, στο νησί της Λέσβου, ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής ροή της Αιολικής ενέργειας στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

masterThesis

Αιολικός χάρτης/αιολικός άτλαντας (EL)
GIS (EL)
Αιολική ενέργεια (EL)
Wind energy (EL)
Ανεμογεννήτριες (EL)
Κριτήρια χωροθέτησης αιολικών πάρκων (EL)
Wind map/wind atlas (EL)
Windturbines (EL)
ΣΓΠ (EL)
Wind farm siting criteria (EL)


2004


2015-11-20T08:19:33Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.