Πολιτικές τιμολόγησης του νερού και η κοινοτική οδηγία 2000/60 : μια πρώτη προσέγγιση για τη λεκάνη απορροής του Αξιού ποταμού.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2001 (EL)

Πολιτικές τιμολόγησης του νερού και η κοινοτική οδηγία 2000/60 : μια πρώτη προσέγγιση για τη λεκάνη απορροής του Αξιού ποταμού. (EL)

Σαραντάκος, Κωνσταντίνος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. (EL)

Μελετάται το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο για το νερό στην Ελλάδα και ο θεσμικός ρόλος και χαρακτήρας των εταιρειών ή οργανισμών που παρέχουν υπηρεσίες ύδατος. Εξετάζεται ο ρόλος της τιμολόγησης του νερού και η συμπεριφορά των παροχών υπηρεσιών ύδατος, σε σχέση με τη διαχείριση της ζήτησης. Αναλύονται τα κύρια σημεία της Κοινοτικής Οδηγίας 2000/60 «Περί θέσπισης πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων» και επιχειρείται, υπό το φως της, η επισκόπηση του τομέα υπηρεσιών ύδατος στην Ελλάδα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η περίπτωση της λεκάνης απορροής Artois-Picardie, της Γαλλίας, όπου το θεσμικό πλαίσιο έχει εναρμονισθεί σε μεγάλο βαθμό με τις απαιτήσεις της Κοινοτικής Οδηγίας 2000/60. Τέλος, επιχειρείται μία πρώτη προσέγγιση της κρατούσης κατάστασης, στον τομέα ύδατος, στο ελληνικό τμήμα της λεκάνης απορροής του Αξιού, με στόχο μία πρώτη ανίχνευση των δομών και επισήμανση ενδεχόμενων αδυναμιών.

masterThesis

Κοινοτική Οδηγία 2000/60 (EL)
Θεσμικό πλαίσιο για το νερό (EL)
Διαχείριση ζήτησης (EL)
Παροχές υπηρεσιών ύδατος (EL)
Λεκάνη απορροής Αξιού (EL)
Τιμολόγηση (EL)


2001


2015-11-20T08:20:11Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.