Η ανάλυση ομάδων συμφερόντων ως εργαλείο στη διαχείριση φυσικών πόρων : η περίπτωση της λεκάνης απορροής του Αξιού Ποταμού.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2001 (EL)

Η ανάλυση ομάδων συμφερόντων ως εργαλείο στη διαχείριση φυσικών πόρων : η περίπτωση της λεκάνης απορροής του Αξιού Ποταμού. (EL)

Τζηρίτης, Ηλίας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. (EL)

Η επιτυχία δημιουργίας και εφαρμογής περιβαλλοντικών πολιτικών εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από το βαθμό ανάπτυξης συναίνεσης μεταξύ των χρηστών φυσικών πόρων και των άλλων ομάδων συμφερόντων. Ειδικά σε επίπεδο Λεκάνης Απορροής, η αλληλεπίδραση οικονομικών δραστηριοτήτων, φυσικών διεργασιών και κοινωνικών αξιών, συμβάλλουν στη αύξηση της πολυπλοκότητας των επιλογών πολιτικής και των πιθανοτήτων αποτυχίας. Οι συγκρούσεις μεταξύ των χρηστών, οι σχέσεις τους με τους Κρατικούς φορείς και η αλληλεπίδραση τους με το φυσικό περιβάλλον, θα πρέπει να αναλυθούν σε βάθος. Η παρούσα διατριβή προσπαθεί να αναλύσει τις διάφορες ομάδες συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Λεκάνη Απορροής του Αξιού ποταμού, μέσω των εργαλείων της ανάλυσης Ομάδων Συμφερόντων και των Ομάδων Εστίασης. Αυτή η μελέτη αντιπροσωπεύει το πρώτο στάδιο ένταξης των ομάδων συμφερόντων σε ένα Συμμετοχικό Μοντέλο Αποφάσεων, με κύριο σκοπό τη μέγιστη δυνατή συναίνεση ανάμεσα τους.

masterThesis


2001


2015-11-20T08:20:13Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.