Η ανάλυση ομάδων συμφερόντων ως εργαλείο στη διαχείριση φυσικών πόρων : η περίπτωση της λεκάνης απορροής του Αξιού Ποταμού.

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2001 (EN)

Η ανάλυση ομάδων συμφερόντων ως εργαλείο στη διαχείριση φυσικών πόρων : η περίπτωση της λεκάνης απορροής του Αξιού Ποταμού. (EL)

Τζηρίτης, Ηλίας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. (EL)

Η επιτυχία δημιουργίας και εφαρμογής περιβαλλοντικών πολιτικών εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από το βαθμό ανάπτυξης συναίνεσης μεταξύ των χρηστών φυσικών πόρων και των άλλων ομάδων συμφερόντων. Ειδικά σε επίπεδο Λεκάνης Απορροής, η αλληλεπίδραση οικονομικών δραστηριοτήτων, φυσικών διεργασιών και κοινωνικών αξιών, συμβάλλουν στη αύξηση της πολυπλοκότητας των επιλογών πολιτικής και των πιθανοτήτων αποτυχίας. Οι συγκρούσεις μεταξύ των χρηστών, οι σχέσεις τους με τους Κρατικούς φορείς και η αλληλεπίδραση τους με το φυσικό περιβάλλον, θα πρέπει να αναλυθούν σε βάθος. Η παρούσα διατριβή προσπαθεί να αναλύσει τις διάφορες ομάδες συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Λεκάνη Απορροής του Αξιού ποταμού, μέσω των εργαλείων της ανάλυσης Ομάδων Συμφερόντων και των Ομάδων Εστίασης. Αυτή η μελέτη αντιπροσωπεύει το πρώτο στάδιο ένταξης των ομάδων συμφερόντων σε ένα Συμμετοχικό Μοντέλο Αποφάσεων, με κύριο σκοπό τη μέγιστη δυνατή συναίνεση ανάμεσα τους.

masterThesis


2001


2015-11-20T08:20:13Z

Μυτιλήνη




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)