Ανάλυση επαυξητικού κόστους της οικολογικής αναβάθμισης του υγρότοπου της Καλλονής στη νήσο Λέσβο.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2001 (EL)

Ανάλυση επαυξητικού κόστους της οικολογικής αναβάθμισης του υγρότοπου της Καλλονής στη νήσο Λέσβο. (EL)

Βουρνάς, Δημήτριος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. (EL)

Η παρούσα εργασία ασχολείται με το πρόβλημα της αξιολόγησης της οικολογικής αναβάθμισης μιας περιβαλλοντικά ευαίσθητης περιοχής, του υγροβιότοπου της Καλλονής. Αρχικά, αναφέρονται κάποιες γενικές αρχές που αφορούν στον τρόπο προσέγγισης του ζητήματος των υγροτόπων. Ερμηνεύονται και αναλύονται έννοιες όπως η ταξινόμηση, τα συστήματα κωδικοποίησης, οι λειτουργίες και οι αξίες των υγροτόπων καθώς τα βασικά προβλήματα υποβάθμισης και οι αιτίες αυτής . Στη συνέχεια, γίνεται μια εισαγωγή στον τρόπο προσέγγισης του οικονομικού ζητήματος της διαχείρισης ενός υγροτόπου. Ακολουθεί, η διερεύνηση της περιοχής. Αναλύονται διεξοδικά οι παράμετροι τόσο του φυσικού περιβάλλοντος (χλωρίδα, πανίδα κλπ.) όσο και του ανθρωπογενούς (δημογραφία, τομείς παραγωγής κλπ.). Επίσης, το ιδιαίτερο καθεστώς της περιοχής καθώς και τα κύρια προβλήματα αυτής. Τέλος, η αναλυτική περιγραφή καθώς και η εφαρμογή της μεθόδου της επαυξητικότητας του κόστους στον Κόλπο της Καλλονής προσπαθούν να δώσουν μια καινούργια προσέγγιση στο ζήτημα της κοστολόγησης και ένα εργαλείο ακόμα στους φορείς διαχείρισης και αποφάσεων. Με τη βοήθεια τριών σεναρίων (ένα οικολογικό, ένα ανάπτυξης εις βάρος του υγροτόπου και ένα ανάπτυξης εις βάρος των καλλιεργούμενων γεωργικών εκτάσεων), φτάνουμε πολύ κοντά στην τελική παρουσίαση του ολικού κόστους για τη μετάβαση από την παρούσα κατάσταση σε τρεις διαφορετικές τελικές.

masterThesis


2001


2015-11-20T08:20:14Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.