Νιτρορύπανση του Πηνειού ποταμού στην περιοχή Θεσσαλίας: θεσμικό πλαίσιο και ενέργειες αποκατάστασης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Νιτρορύπανση του Πηνειού ποταμού στην περιοχή Θεσσαλίας: θεσμικό πλαίσιο και ενέργειες αποκατάστασης (EL)

Τσιροπούλου, Αλίκη

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Γεωργία και Περιβάλλον. (EL)

Το πρόβλημα της έλλειψης νερού όμως δεν είναι το μόνο. Πολύ σημαντικά προβλήματα δημιουργούνται από την ποιοτική υποβάθμιση των υδάτινων πόρων. Το νερό είναι ένα αγαθό ζωτικής σημασίας, αλλά οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έχουν επηρεάσει δραματικά τον υδρολογικό κύκλο. Σε μια τέτοια, ήδη επιβαρημένη κατάσταση, προστίθεται η ρύπανση των εναπομεινάντων υδάτων όπως εκείνη της νιτρορύπανσης. Στη Θεσσαλική πεδιάδα η αυξημένη χρήση των αζωτούχων και φωσφορικών λιπασμάτων επέδρασε δυσμενώς στο περιβάλλον. Σε ορισμένες περιπτώσεις η συγκέντρωση νιτρικών στα υπόγεια νερά αυξήθηκε σημαντικά, ενώ παράλληλα άρχισαν να εμφανίζονται φαινόμενα ευτροφισμού στις εκβολές ποταμών της περιοχής. Σκοπός της παρούσας μελέτης λοιπόν, είναι η εύρεση στοιχειών και ποσοστών των νιτρικών στον Πηνειό ποταμό του Θεσσαλικού κάμπου και σύγκριση αυτών, η ανάλυση του νομοθετικού πλαισίου σχετιζόμενου με τη ρύπανση των υδάτων, διερεύνηση του προγράμματος απονιτροποίησης των αγροτεμαχίων, συμμετοχή ή όχι των πολιτών στην λήψη αποφάσεων σχετικά με την ρύπανση στον Πηνειό και τέλος η καταγραφή των συμπερασμάτων μας και των θεμάτων συζήτησης.

masterThesis

Νιτρορύπανση (EL)
Υποβάθμιση υδάτων (EL)
Πηνειός Θεσσαλίας (EL)


2008


2015-11-20T08:23:12Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.