ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΥΞΗΣΗΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΕΝΑΦ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΥΞΗΣΗΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΕΝΑΦ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. (EL)

ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Γεωργία και Περιβάλλον. (EL)

Στην παρούσα εργασία γίνεται προσομοίωση του δυναμικού αύξησης, ανάπτυξης και παραγωγικότητας της ενεργειακής καλλιέργειας κενάφ στην περιοχή της Ηπείρου με τη χρήση μοντέλου προσομοίωσης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Για το σκοπό αυτό λαμβάνονται υπόψη μετεωρολογικά στοιχεία, (ηλιοφάνειας και θερμοκρασία), για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Στη συνέχεια προσδιορίζεται το δυναμικό ανάπτυξης και παραγωγικότητας της καλλιέργειας κενάφ και με την χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών πραγματοποιείται η χωροχρονική απεικόνιση του δυναμικού για τα έτη 2008, 2009, 2010 και 2011 και για τον μέσο όρο της περιόδου. Από την παραπάνω ανάλυση διαπιστώνεται πως οι μέγιστες αποδόσεις τις καλλιέργειας απαντώνται στα Νότια-Νοτιοδυτικά της Ηπείρου κι όσο κινούμαστε προς Βόρεια-Βορειοανατολικά οι αποδόσεις ακολουθούν φθίνουσα πορεία. Αναφορικά με τις απαιτούμενες ημέρες από το φυτό για να φθάσει στο στάδιο της άνθισης διαπιστώνεται πως όσο αργότερα γίνεται η σπορά τόσο λιγότερες ημέρες χρειάζεται. Τέλος το εκτιμώμενο ύψος των αποδόσεων για τις Νότιες-Νοτιοδυτικές περιοχές της Ηπείρου κρίνεται άκρως ικανοποιητικό σε σχέση με τις μέγιστες δυνατές αποδόσεις που έχουν προσδιορισθεί στην περιοχή της Θεσσαλία στα πλαίσια του προγράμματος BIOKENAF και οι οποίες κυμάνθηκαν στα 2.200 Kg ανά στρέμμα.

masterThesis

ΑΡΤΑ (EL)
Κενάφ (EL)
ΗΠΕΙΡΟΣ (EL)
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (EL)
IPEIROS (EL)
CROP SIMULATION MODEL (EL)
Hibiscus cannabinus L. (EL)
IGOUMENITSA (EL)
ΜΟΝΤΈΛΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (EL)
Ενεργειακές καλλιέργειες (EL)
Kenaf (EL)
ENERGY CROP (EL)


2011


2015-11-20T08:23:14Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.