Παραγωγή Χρήσεις και Χαρακτηριστικά Στερεών Βιοκαυσίμων ως εναλλακτική πηγή ενέργειας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Παραγωγή Χρήσεις και Χαρακτηριστικά Στερεών Βιοκαυσίμων ως εναλλακτική πηγή ενέργειας (EL)

Μυγδάλη, Κασσιανή

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Γεωργία και Περιβάλλον. (EL)

Τα στερεά βιοκαύσιμα είναι πλέον μία από τις πιο οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά συμφέρουσες εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Χώρες όπως η Σουηδία και η Αυστρία έχουν μεγάλη παραγωγή αλλά και κατανάλωση πελλετών ξύλου. Η Ελλάδα, λόγω της μορφολογίας, του εδάφους αλλά και των κλιματολογικών της συνθηκών ευννοεί την καλλιέργεια γεωργικών ενεργειακών φυτών που λειτουργούν ως πρώτες ύλες για την παραγωγή αγρο-πελλετών. Η ένταξη των ενεργειακών καλλιεργειών στην ελληνική αγροτική οικονομία μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, στα πλαίσια της πολιτικής προώθησης της χρήσης βιομάζας και βιοκαυσίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ως μια εναλλακτική πρόταση σε προγράμματα αναδιάρθρωσης της γεωργικής παραγωγής.Τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης πελλετών για τη θέρμανση κατοικιών έχουν προκύψει ως νέα τεχνολογική επιλογή σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι πελλέτες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε μια ξυλόσομπα πελλετών είτε σε έναν παραδοσιακό λέβητα όπου ο πετρελαιοκαυστήρας έχει αντικατασταθεί από έναν καυστήρα πελλετών. Αν και τα βιοκαύσιμα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και υπάρχουν πολλοί τρόποι εκμετάλλευσης τους πρέπει να γίνεται προσεκτικά η επιλογή των καυσίμων για την περαιτέρω μείωση των αέριων ρύπων και την όσο το δυνατό πιο αποδοτική καύση.Όλη η διαδικασία της θερμικής χρησιμοποίησης των στερεών βιοκαυσίμων (ανεφοδιασμός του καυσίμου, το σύστημα καύσης και οι στερεοί και αέριοι ρύποι) επηρεάζονται από το είδος των βιοκαυσίμων που χρησιμοποιούνται, τα φυσικά τους χαρακτηριστικά (π.χ. το μέγεθος του καυσίμου, η περιεκτικότητα σε υγρασία, η θερμογόνος δύναμη) και την χημική τους σύνθεση.

masterThesis

Στερεά βιοκαύσιμα (EL)
Πελλέτες (EL)
Καύση (EL)
Αιωρούμενα μικροσωματίδια (EL)
Ash (EL)
Combustion (EL)
Τέφρα (EL)
PM (EL)
Solid biofuels (EL)
Pellets (EL)


2007


2015-11-20T08:23:17Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.