Σχέσεις της Ελλάδος με το Ισραήλ και τον αραβικό κόσμο μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Σχέσεις της Ελλάδος με το Ισραήλ και τον αραβικό κόσμο μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου (EL)

Πανανακάκης, Νεκτάριος

aegean

Αυτή η εργασία αναλύει γεγονότα που αφορούν τις σχέσεις τις Ελλάδος προς τον Αραβικό κόσμο και το Ισραήλ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ύστερα. Στην Εισαγωγή θα αναφερθούν δίαφορα πολιτικά και μη γεγονότα τα οποία αποτέλεσαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος προς το Ισραήλ και τον Αραβικό κόσμο μέχρι και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ακολουθεί το κυρίως θέμα κατά το οποίο αναλύεται αρχικά η ανάπτυξη των σχέσεων του Ισραήλ με την Ελλάδα, από την αδιαφορία στη συνεργασία, αλλά και οι παράγοντες οι οποίοι βοήθησαν στην περεταίρω άνθηση αυτών. Ύστερα ακολουθούν τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Αραβικός κόσμος μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου κυρίως τα τελευταία χρόνια και πως η Ελλάδα αντέδρασε σε αυτά. Μετά δίνεται έμφαση στις σχέσεις της Ελλάδος με τον αραβικό κόσμο. Τέλος ακολουθεί το συμπέρασμα το οποίο αποκομίζεται από τις πληροφοριές μέσα από την κατανόηση και καταγραφή των γεγονότων για τη σχέση της Ελλάδος με το Ισραήλ και τον Αραβικό κόσμο αντίστοιχα.

bachelorThesis

Ελλάδα και αραβικός κόσμος μετά τον ψυχρό πόλεμο (EL)
Middle East Greece after cold war (EL)
Εξωτερική πολιτική Ελλάδος προς Μέση Ανατολή (EL)
Greece-Israel (EL)
Σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδα (EL)
Greece foreign affairs- middle East- Israel (EL)


2015-12-07


2015-12-11T11:20:43Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.