Διαδικτυακή εφαρμογή για την ιστορία του ποδοσφαίρου στη Λέσβο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)

Διαδικτυακή εφαρμογή για την ιστορία του ποδοσφαίρου στη Λέσβο (EL)

Παπαμάλης, Δημήτριος

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πολιτισμική Πληροφορική. (EL)

Από παλαιοτάτων χρόνων το ποδόσφαιρο δεν ήταν απλά ένα άθλημα, αλλά μία από τις πτυχές του ανθρώπινου πολιτισμού, ένα μέσο έκφρασης αντιπαραθέσεων κυρίως μεταξύ γειτονικών περιοχών αλλά και μέσο προβολής μιας περιοχής. Στη Λέσβο το ποδόσφαιρο μετρά ιστορία περισσότερου από έναν αιώνα. Έκτοτε έχει περάσει από πολλές φάσεις, σημαντικότερη από τις οποίες υπήρξε η "χρυσή εποχή" του κυρίως μεταξύ 1928 και 1932. Όλος αυτός ο πλούτος που μέχρι σήμερα βρίσκεται διασκορπισμένος σε πληθώρα βιβλίων, φωτογραφικών άλμπουμ και αρχειακών υλικών, μπορεί και πρέπει να διασωθεί και να αναδειχθεί ώστε "να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι". Καλύτερο μέσο ανάδειξης, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα της εποχής που ζούμε, είναι αναμφίβολα μια ιστοσελίδα, η οποία θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της ιστορίας του ποδοσφαίρου στο νησί μας, που θα ξαναζωντανεύει μέσα από κείμενα, εικόνες και αριθμητικά στοιχεία.

masterThesis

Διαδίκτυο (EL)
Lesbos (EL)
Internet (EL)
Ποδόσφαιρο (EL)
Λέσβος (EL)
Football (EL)


2013


2015-12-16T15:15:05Z

Μυτιλήνη
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.