Ψηφιοποίηση, διαχείριση και προβολή του αρχείου του Οργανισμού “Αμφι-θέατρο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος"

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Ψηφιοποίηση, διαχείριση και προβολή του αρχείου του Οργανισμού “Αμφι-θέατρο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος" (EL)

Παναγοπούλου, Αλεξία - Λάμπρος

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πολιτισμική Πληροφορική. (EL)

Η εργασία αυτή έχει ως θέμα τη «Ψηφιοποίηση, διαχείριση και προβολή του αρχείου του Οργανισμού “Αμφι-Θέατρο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος”». Σκοπός αυτής της εργασίας ήταν η διάσωση και η προώθηση της πολιτιστικής θεατρικής κληρονομιάς μέσα από προβληματισμούς και ζητήματα που προκύπτουν από το συνδυασμό της τεχνολογίας και του πολιτισμού.Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας δίνονται οι ορισμός του πολιτιστικού οργανισμού, του πολιτιστικού αγαθού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των πολιτιστικών βιομηχανιών. Επίσης, αναλύεται η σημασία της επικοινωνίας, του marketing και των νέων τεχνολογιών, καθώς ο ρόλος των πολιτιστικών οργανισμών έχει αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες κάνοντας ένα σημαντικό άνοιγμα προσέλκυσης κοινού. Ακολουθεί μια σύντομη ανάλυση στο φιλοσοφικό έργο του Pierre Levy σχετικά με μια δυνητική πραγματικότητα, η οποία στηρίζεται στη δυναμική του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα οφέλη, οι προβληματισμοί και τα ζητήματα της ψηφιοποίησης. Στη συνέχεια, γίνεται μια αναφορά στις Αρχές του Lund, οι οποίες πραγματεύονται θέματα συντονισμού και διαχείρισης με σκοπό τη βελτίωση της ψηφιοποίησης στον ευρωπαϊκό χώρο. Έπειτα, αναλύονται όλα τα στάδια της διαδικασίας της ψηφιοποίησης και οι βασικές αρχές σχεδιασμού πολιτιστικών διαδικτυακών κόμβων.Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τη σπουδαιότητα του θεάτρου στην κοινωνία και με τη μελέτη περίπτωσης. Στη συνέχεια, ακολουθούν βιογραφικά στοιχεία των ιδρυτών, ο στόχος και το ιστορικό του οργανισμού που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα του έργου του Αμφι-θεάτρου.Στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύεται η μεθοδολογία ψηφιοποίησης του αρχείου του Αμφι-Θεάτρου, η δημιουργία του συστήματος διαχείρισης των θεατρικών έργων, καθώς και η ανάπτυξη του ιστοτόπου για την προβολή της ψηφιοποιημένης συλλογής.Τέλος, ακολουθούν οι μελλοντικές προεκτάσεις για τη ολοκλήρωση του έργου και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτή την εργασία.

masterThesis

Πολιτιστική κληρονομιά (EL)
Cultural communication (EL)
Digitization (EL)
Technological innovations (EL)
Ψηφιοποίηση (EL)
Σπύρος Α. Ευαγγελάτος (EL)
Νέες τεχνολογίες (EL)
Αμφι-Θέατρο (EL)
Πολιτιστική επικοινωνία (EL)
Cultural herritage (EL)


2011


2015-12-16T15:15:55Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.