Γυναικεία επιχειρηματικότητα: μελέτη περίπτωσης στους γυναικείους συνεταιρισμούς της Λέσβου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

μελέτη περίπτωσης στους γυναικείους συνεταιρισμούς της Λέσβου
Γυναικεία επιχειρηματικότητα: μελέτη περίπτωσης στους γυναικείους συνεταιρισμούς της Λέσβου (EL)

Τσοκαρά - Κακανιάρα, Ερατώ

aegean

Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η παρουσίαση των γυναικείων συνεταιρισμών στο νησί της Λέσβου. Ο συνεταιρισμός, ο οποίος έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία και οικονομία για πολλά χρόνια προσφέρει υπηρεσίες και ενισχύει τα χαμηλά αμειβόμενα πρόσωπα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται έννοιες όπως ο συνεταιρισμός και η γυναικεία επιχειρηματικότητα καθώς και η κοινωνιολογική προσέγγιση της επιχειρηματικότητας όπως αυτή εδραιώθηκε στον δυτικό πολιτισμό. Στο δεύτερο κεφάλαιο, εστιάζοντας ακόμα περισσότερο στην συμβολή του συνεταιρισμού στην αγροτική οικονομία και την κυρίαρχη παρουσία της γυναίκας γίνεται αντιληπτό ότι ο συνεταιρισμός, ως θεσμός ωφελεί ταυτόχρονα την οικονομία και τη συμμετοχή της γυναίκας. Ακολούθως, στην τρίτη ενότητα αναλύεται η μεθοδολογική προσέγγιση που επελέγη για την συγκεκριμένη μελέτη. Οι ημιδομημένες συνεντεύξεις δίνουν την δυνατότητα στον ερευνητή να εμβαθύνει στην αναζήτηση των πληροφοριών που επιθυμεί να εξαγάγει χωρίς να περιορίζει τους συνεντευξιαζόμενους. Παράλληλα παρουσιάζεται η γένεση και η ανάπτυξη των γυναικείων συνεταιρισμών στη Λέσβο. Η ιστορική διαδρομή των συνεταιρισμών αναδεικνύει την σημαντικότητά τους για την τοπική κοινωνία και την εδραίωση τους ως σημαντικού συμμέτοχου στην οικονομία του νησιού. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται αναλυτική αξιολόγηση των συμπερασμάτων από τις συνεντεύξεις. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι συνθήκες, οι προοπτικές, τα προβλήματα και οι λύσεις για την επιβίωση και την περαιτέρω ενίσχυση των γυναικείων συνεταιρισμών στην Λέσβο.

bachelorThesis

entrepreurship (EL)
women in business (EL)
γυναικεία επιχειρηματικότητα (EL)
αγροτουριστικός συνεταιρισμός (EL)
cooperative (EL)


2015


2016-07-20T13:29:29Z




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.