Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Φύλο και τουρισμός (EL)

Γκαρτζώνης, Δημήτρης

aegean

Στόχος της παρούσας έρευνας με τίτλο «ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ TOP MANAGEMENT ΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ» είναι να εξετάσει κατά πόσο ο κλάδος της ξενοδοχίας προσφέρει ίσες ευκαιρίες απασχόλησης για τους άνδρες και τις γυναίκες. Ειδικότερος σκοπός είναι να ερευνηθεί ποιες ευκαιρίες απασχόλησης παρουσιάζονται στην ξενοδοχία για τις γυναίκες και κατά πόσο αυτές μπορούν να ανελιχθούν στο top management. Μετά από την θεωρητική ανάλυση των εμποδίων στην επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών γενικά και ειδικά στον κλάδο του τουρισμού, η εργασία εστιάζει στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ρόδου, που είναι από τα νησιά με το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό δυναμικό στην Ελλάδα, (συνολικά 450 ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών και 150.000 κλίνες) αναζητώντας να αναδειχθεί αν υπάρχουν έμφυλες διακρίσεις στους χώρους εργασίας και αν τελικά οι γυναίκες εργαζόμενες έχουν ίσες ευκαιρίες προαγωγής στα κέντρα λήψης οικονομικών αποφάσεων με τους άνδρες συναδέλφους τους. Επαρκούν τα τυπικά προσόντα για την προαγωγή των γυναικών; Προσκρούουν τα τυπικά προσόντα στην ανέλιξη λόγω του γυναικείου φύλου. Για τη διερεύνηση των ερωτημάτων αυτών πραγματοποιήθηκαν δυο έρευνες, μία με εργαζόμενες και μια με ξενοδόχους του νησιού. Και οι δυο ήταν ποιοτικές, με εργαλείο την ημιδομημένη συνέντευξη. Διαπιστώνεται ότι ο κλάδος της ξενοδοχίας στη Ρόδο δεν προσφέρει ίσες ευκαιρίες απασχόλησης για τους άνδρες και τις γυναίκες και συγκεκριμένα οι γυναίκες εργαζόμενες δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τους άνδρες συναδέλφους τους να ανελιχθούν στα κέντρα λήψης των οικονομικών αποφάσεων ή στο top management.

masterThesis

Γυναίκες (EL)
Tourism (EL)
Ξενοδοχεία (EL)
Τουρισμός (EL)
Φυλετικές διακρίσεις (EL)
Top management (EL)
womens (EL)
Φύλο (EL)


2016-10-30


2017-02-17T12:10:30Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.