Η φιλία αγοριών και κοριτσιών κατά την εφηβική ηλικία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η φιλία αγοριών και κοριτσιών κατά την εφηβική ηλικία (EL)

Τσοπάνη, Κλεοπάτρα

aegean

Μέχρι πρόσφατα, η φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας θεωρούνταν ανέφικτη και ανύπαρκτη, εφόσον παρέπεμπε στην ύπαρξη κάποιας μορφής ερωτικής-σεξουαλικής έλξης ή και σχέσης. Αυτό προφανώς εξηγεί και τα λίγα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τη φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών, τα οποία αρχίζουν να εμφανίζονται κατά την δεκατία του 80’. Τα τελευταία 50 χρόνια παρατηρείται μια σημαντική κοινωνική εξέλιξη σχετική με το θέμα αυτό. Η ετερόφυλη φιλία αρχίζει να γίνεται μια αποδεκτή δυνατότητα, αλλά και μια βιωμένη πραγματικότητα για ένα σημαντικό αριθμό ατόμων. Η παρούσα εργασία επιχειρεί τόσο τη θεωρητική προσέγγιση του ζητήματος της ύπαρξης ή μη ετεροφυλικής φιλίας στην εφηβική ηλικία όσο και την εμπειρική διερεύνησή του μέσω ημι-δομημένων συνεντεύξεων με ομάδες εφήβων. Κύριο αποτέλεσμα της έρευνας αποτελεί η αποτύπωση των παραγόντων και των συνιστώσεων που διαμορφώνουν και καθορίζουν τη σχέση μεταξύ των κοριτσιών και των αγοριών κατά την εφηβεία.

masterThesis

Friendship (EL)
Διαπροσωπικές σχέσεις (EL)
Φιλία (EL)
Τeens (EL)
Εφηβεία (EL)
Friendly relations (EL)


2016-01


2017-03-29T08:54:08Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.