Δημιουργία εκπαιδευτικού site ρομποτικής στα ελληνικά για Lego

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Site creation for teaching lego robotics in Greek (EL)
Δημιουργία εκπαιδευτικού site ρομποτικής στα ελληνικά για Lego (EL)

Φιλίππου, Στέφανος
Μαυρόπουλος, Νικόλαος

aegean

Από την επισκόπηση των υπαρχόντων ιστοσελίδων συμπεραίνουμε ότι υπάρχει έλλειμμα ιστοσελίδων στα Ελληνικά που να υποστηρίζουν σε βάθος την εκμάθηση ρομποτικής με πλατφόρμα LEGO. Στο ίδιο αντικείμενο στην Αγγλική γλώσσα ξεχωρίζουν 4 ιστοσελίδες για το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων που προσφέρουν. Λόγω της ραγδαίας αύξησης της ενασχόλησης αρκετών παιδιών με την ρομποτική με πλατφόρμα LEGO και των αναρίθμητων ωφελειών που προκύπτουν από αυτή κρίθηκε σκόπιμη η κατασκευή μιας ιστοσελίδας για την εκμάθηση ρομποτικής με LEGO. Η ιστοσελίδα είναι στην Ελληνική γλώσσα, περιέχει μαθήματα, κατασκευές και ασκήσεις. Το υλικό συλλέχτηκε εν μέρη από υπάρχοντα site ή όπου χρειάστηκε δημιουργήθηκε νέο. Το υλικό οργανώθηκε σε μια σειρά μαθημάτων σχεδιασμένα σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες διδακτικής. Η ιστοσελίδα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές 9 - 14 ετών. Είναι εύχρηστη και ελκυστική ενώ έγινε προσπάθεια να καλύψει τις απαιτήσεις του Πλαισίου Ποιότητας των Βρυξελλών (The Brussel Quality Framework). 

masterThesis

Εκπαιδευτική ρομποτική (EL)
EV3 (EL)
Lego (EL)
μαθήματα (EL)
robotics (EL)
ρομποτική (EL)


2017-03-03


2017-03-29T09:31:59Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.