Η επιμόρφωση των καθηγητών της γερμανικής φιλολογίας ως παράγοντας επαγγελματικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η επιμόρφωση των καθηγητών της γερμανικής φιλολογίας ως παράγοντας επαγγελματικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης (EL)

Αργυροπούλου, Αποστολία

aegean

Σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών διαδραματίζει η νέα τεχνολογία, ή αλλιώς οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Οι ΤΠΕ επιτρέπουν στα άτομα ή στις κοινότητες, όπως των εκπαιδευτικών, να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, αλλά και να έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση από οπουδήποτε, αλλά και σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Συνεπώς, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μπορεί να διεξαχθεί μέσα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση / επιμόρφωση. Για τις ανάγκες αυτής της μελέτης χρησιμοποιήθηκε η ποσοτική έρευνα με τη μέθοδο του δομημένου ερωτηματολογίου, το οποίο περιείχε ερωτήσεις κλειστού και ανοικτού τύπου. Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από εκπαιδευτικούς γερμανικής φιλολογίας. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας προσδοκούμε ότι θα φανούν χρήσιμα στους φορείς σχεδιασμού και υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους εκπαιδευτικούς γερμανικής φιλολογίας. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από αυτήν την έρευνα θα προσδιοριστούν οι τομείς στους οποίους οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν εκπαιδευτικές / επιμορφωτικές ανάγκες, αλλά και τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων επιμόρφωσης μέσω των νέων τεχνολογιών. Ως εκ τούτου, η αξιοποίηση αυτών των αποτελεσμάτων μπορεί να οδηγήσει στην αποτελεσματικότερη σχεδίαση αντίστοιχων εκπαιδευτικών / επιμορφωτικών προγραμμάτων.

masterThesis

Γερμανική φιλολογία (EL)
Adult education (EL)
Lifelong learning (EL)
Δια βίου μάθηση (EL)
German Literature (EL)
Εκπαίδευση ενηλίκων (EL)


2017-03-15


2017-09-28T05:25:08Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.