Η Γεωγραφία των ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: ανάλυση και χαρτογράφηση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η Γεωγραφία των ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: ανάλυση και χαρτογράφηση (EL)

Παύλου, Ειρήνη

aegean

Το θέμα της εργασίας είναι η Γεωγραφία των ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) στην Ελλάδα, καθώς επίσης η Ανάλυση και η Χαρτογράφησή τους. Πιο συγκεκριμένα, τα ερωτήματα τα οποία προέκυψαν και έπρεπε να απαντηθούν μέσα από την μελέτη του συγκεκριμένου θέματος είναι τα παρακάτω: Ποια είναι η Γεωγραφία των οίνων ΠΟΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα; Ποιος είναι ο αριθμός των καταγεγραμμένων οίνων ΠΟΠ και σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο; Ποιες είναι οι εκτάσεις των ΠΟΠ οίνων στην Ελλάδα και από πότε έχουν αναγνωριστεί αυτοί οι οίνοι; Και τέλος, ποια είναι η χωρική τους παρουσίαση; Η έρευνα είχε σκοπό να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα, και ήταν πρωτογενής και δευτερογενής. Πρωτογενής διότι για να καταγράψω κάποια στοιχεία για τα στρέμματα των εκτάσεων των αμπελουργικών περιοχών που παράγουν οίνους ΠΟΠ στην Ελλάδα, χρειάστηκε να έχω προσωπική επικοινωνία με κάποιους ανθρώπους. Επιπλέον ήταν και δευτερογενής διότι η καταγραφή των οίνων ΠΟΠ, η Ανάλυση και η Χαρτογράφησή τους, έγινε από δεδομένα που πήρα από το E-Bacchus, από το Εθνικό Τυπογραφείο, καθώς και από Δημοσιευμένες εργασίες και διαδικτυακές σελίδες.

bachelorThesis

Ευρώπη και Ελλάδα (EL)
Χαρτογράφηση (EL)
Greece and Europe (EL)
Chartography (EL)
PDO Wine (EL)
Οίνοι ΠΟΠ (EL)


2015-10-02


2017-10-06T12:46:03Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.