Η λήψη αποφάσεων του συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας σχετικά με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η λήψη αποφάσεων του συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας σχετικά με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων (EL)

Σταυράκη, Δάφνη

aegean

Η παρούσα έρευνα με τίτλο: «Η λήψη αποφάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας σχετικά με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων», έχει ως βασικό σκοπό τη διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Ξάνθης, για τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται η λήψη αποφάσεων κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων στη σχολική μονάδα, σχετικά με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων. Η μεθοδολογία που ακολούθησε η ερευνήτρια, ήταν η ποσοτική προσέγγιση, με μεθοδολογικό εργαλείο το ερωτηματολόγιο. Στην έρευνα συμμετείχαν 100 εκπαιδευτικοί και των δύο φύλων που υπηρετούν σε 7 δημοτικά σχολεία του νομού Ξάνθης. Τα σημαντικότερα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι, η λήψη αποφάσεων για εισαγωγή και υλοποίηση καινοτομιών στη σχολική μονάδα επηρεάζεται από το περιεχόμενο της καινοτομίας και από ορισμένους παράγοντες όπως είναι η συζήτηση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συλλόγου διδασκόντων, η απαλλαγή από τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του σχολείου, οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών και η καινοτομική κουλτούρα αλλά και το θετικό σχολικό κλίμα που επικρατεί.

masterThesis

Innovation (EL)
Teachers (EL)
Καινοτομία (EL)
Σχολικό κλίμα (EL)
School environment (EL)
Εκπαιδευτικοί (EL)


2017-01-24


2017-10-16T09:06:40Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.