Μελέτη της αξιοποίησης των ΤΠΕ στην διδασκαλία των μαθηματικών σε παιδιά με δυσαριθμησία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Study of ICTs assistance in teaching mathematics to children with dyscalculia (EL)
Μελέτη της αξιοποίησης των ΤΠΕ στην διδασκαλία των μαθηματικών σε παιδιά με δυσαριθμησία (EL)

Κλεισούρα, Ανδρομάχη

aegean

Η παρούσα διπλωματική ασχολείται με τη Δυσαριθμησία. Μέσα από τη θεωρητική ανασκόπηση του θέματος αποτιμώνται οι διαστάσεις των ΤΠΕ στα Μαθηματικά, η εφαρμογή τους σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή όχι καθώς οι δραστηριότητες που παρουσιάζονται. Μέσα από την έρευνα προωθείται η χρήση των νέων τεχνολογιών σε παιδιά νηπιαγωγείου μέσα από ομαδικές δραστηριότητες συνεργατικής μάθησης με στόχο την ανάδειξη των μαθησιακών δυσκολιών στα μαθηματικά. Ζητούμενο είναι να αναδειχθεί το πως και το πόσο οι ΤΠΕ μπορούν να βοηθήσουν τον εκπαιδευτικό στη διδασκαλία των μαθηματικών αλλά κυρίως το γεγονός της ανάδειξής τους ως διαγνωστικό εργαλείο των μαθησιακών δυσκολιών και πιο συγκεκριμένα της δυσαριθμησίας.

masterThesis

Teaching mathematics (EL)
Δυσαριθμησία (EL)
ΤΠΕ (EL)
Νηπιαγωγείο (EL)
Kindergarten (EL)
Διδασκαλία Μαθηματικών (EL)
ICT (EL)
Dyscalculia (EL)


2017-02-07


2017-10-16T09:07:41Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.