Ηλεκτρονικοί άτλαντες: η περίπτωση των νησιών του Αιγαίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ηλεκτρονικοί άτλαντες: η περίπτωση των νησιών του Αιγαίου (EL)

Ρεπάκη, Μαγδαληνή

aegean

Η εργασία αυτή έχει θέμα την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού άτλαντα, οποίος στην συνέχεια δημοσιεύεται στο διαδίκτυο. Στόχος της είναι η επεξήγηση του τι είναι ένας ηλεκτρονικός χάρτης, πώς αυτός δημιουργείται και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του. Πριν όμως αναφερθούν αυτά γίνεται μια μικρή αναφορά στην εξέλιξη της χαρτογραφίας και των χαρτών ανά τα χρόνια καταλήγοντας στην νέα εποχή που οι υπολογιστές βοηθούν και αυτοί στη δημιουργία των χαρτών. Μετά από το θεωρητικό υπόβαθρο της χαρτογραφίας σειρά έχει η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού άτλα. Πριν γίνει διαθέσιμος στο διαδίκτυο ο άτλαντας, δημιουργήθηκαν ξεχωριστοί χάρτες και γραφήματα τα οποία όλα μαζί σύνθεσαν το τελικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας των εφαρμογή Map Stories της ESRI. Στα τελευταία κεφάλαια της εργασίας παρουσιάζονται οι χάρτες και τα γραφήματα που δημιουργήθηκαν και εξετάζονται ως προς την αποτελεσματικότητά τους σύμφωνα με τους κανόνες χαρτογραφίας. Τέλος προτείνονται κάποιες διορθώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να κάνουν τον άτλαντα ακόμη καλύτερο.

bachelorThesis

Ηλεκτρονικός (EL)
Atlas (EL)
Άτλας (EL)
Interactive (EL)
Electronic (EL)
Διαδραστικός (EL)


2017-03-02


2017-10-23T10:19:45Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.