Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: η περίπτωση των προγραμμάτων στα σχολεία Α/θμιας της πόλης της Ρόδου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: η περίπτωση των προγραμμάτων στα σχολεία Α/θμιας της πόλης της Ρόδου (EL)

Τσιμπερτζοπούλου, Αναστασία

aegean

Το περιβάλλον σήμερα αποτελεί ένα πολύ σοβαρό και σημαντικό θέμα για τον άνθρωπο καθώς η φύση των προβληματισμών που εγείρει είναι οικολογική, κοινωνική και πολιτισμική. Ο άνθρωπος λοιπόν, άρρηκτα συνυφασμένος με το οικοσύστημα, διέπεται από τους νόμους της φύσης και ως ζωντανός οργανισμός εξαρτάται άμεσα από το περιβάλλον από το οποίο αντλεί την απαραίτητη ενέργεια για τη ζωή του. Η κρίση που βιώνει σήμερα η περιβαλλοντική εκπαίδευση έχει διακαώς κοινωνικές συνιστώσες, εφόσον η εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη καθίσταται ικανή να καλύψει τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου διαρρήδην οι οποίες θα επιτευχθούν μέσα από μια προσήκουσα εκπαιδευτική διαδικασία. Η αξία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έγκειται στην ενεργοποίηση της ευαισθητοποίησης του ανθρώπου για τον πλανήτη, όμως ο κύριος γνώμονας δεν είναι η στείρα γνώση, αλλά η γενικότερη στάση και δράση απέναντι στο περιβάλλον. Η επιλογή του θέματος παρουσιάζει ελκυστικό ενδιαφέρον καθώς εγείρεται έντονος προβληματισμός για το ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση στη χώρα μας είναι αμιγώς προαιρετική και η πραγμάτωσή της στα σχολεία δεν είναι αρκούντως ικανοποιητική. Η παρούσα εργασία αποτελείται από το θεωρητικό μέρος που εξετάζει την οργάνωση και αξιολόγηση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα σχολεία της χώρας μας καθώς επίσης και την ποιοτική έρευνα για τα δημοτικά σχολεία της Ρόδου.

masterThesis

Programs (EL)
Evaluation (EL)
Αξιολόγηση (EL)
Environmental (EL)
Περιβαλλοντικών (EL)
Προγραμμάτων (EL)


2017-06-01


2017-11-01T11:54:29Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.