Η διάκριση των εξουσιών στο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν το σύνταγμα της χώρας. Προβλήματα και προοπτικές

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share





Η διάκριση των εξουσιών στο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν το σύνταγμα της χώρας. Προβλήματα και προοπτικές (EL)

Αμπαζά, Ελένη

aegean

Το σύνθετο πλέγµα σχέσεων, όπως αυτό δομείται ανάµεσα στην κεντρική διοίκηση, την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση, αποκαλύπτει, όχι µόνο τον τρόπο οργάνωσης της διοίκησης, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήµατος το οποίο, βασίζεται σε συγκεντρωτικές δοµές. Μετά, τις εκτεταμένες θεσµικές αλλαγές στο χώρο της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης από την δεκαετία του 1990, έως σήμερα έχει συντελεσθεί αρκετά σημαντική πρόοδος ως προς την εφαρμογή της θεμελιώδους αρχής της διάκρισης των λειτουργιών. Η δοκιµασία ωστόσο των θεσµών στην πράξη, καταδεικνύει τις σημαντικές ελλείψεις του μοντέλου διοικητικής διάρθρωσης, ως προς την ουσιαστική λειτουργία της αρχής, γεγονός που υποδεικνύει την αναγκαιότητα για σημαντικότερες και μεγαλύτερης κλίμακας αλλαγές στο προσεχές µέλλον στο διοικητικό σύστημα.

masterThesis

Administration (EL)
Government (EL)
Low (EL)
Διάκριση (EL)
Σύνταγμα (EL)
Αυτοδιοίκηση (EL)


2017-06


2017-11-10T06:53:41Z

Χίος




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)