Ο Οττο φον Μπίσμαρκ και η εξωτερική του πολιτική

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ο Οττο φον Μπίσμαρκ και η εξωτερική του πολιτική (EL)

Βασίλαρος, Στυλιανός

aegean

Σκοπός και στόχος αυτού του Πονήματος είναι η παρουσίαση της Ζωής και της Προσωπικότητας του Όττο φον Μπίσμαρκ, καθώς και του Πολιτικού του έργου κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όσο και διπλωματίας. Αρχικά στο Πρώτο μέρος της μελέτης μας θα γίνει αναφορά στα νεανικά χρόνια του Μπίσμαρκ και στη συνέχεια στα πρώτα βήματα της ενασχόλησης του με την Πολιτική, έως την ανάληψη της θέσης του Προέδρου της Πρωσίας το 1862 και συνάμα αυτής του Υπουργού Εξωτερικών. Έπειτα θα παρουσιάσουμε το ρόλο που διαδραμάτισε στην ίδρυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας( Β΄ Ράιχ), της οποίας έγινε Καγκελάριος το 1871. Από εκεί θα ξεκινήσει η παρουσίαση του έργου του ως Καγκελάριος της νέας Αυτοκρατορίας μέχρι την παραίτηση του το 1890, από τη θέση της Καγκελαρίας. Η ανάλυση αυτή θα γίνει χωρίζοντας την πολιτική του δράση σε θέματα Εξωτερικής πολιτικής σε τρεις χρονικές περιόδους παρουσιάζοντας κατ αυτόν τον τρόπο πως ο Μπίσμαρκ κατάφερε με την αποτίμηση του έργου του να θεωρείται ως ο κύριος διαμορφωτής της «Ρεαλπολιτίκ» θεωρίας . Στο δεύτερο μέρος της εργασίας θα γίνει αναφορά στο ρόλο που διαδραμάτισε ο στρατιωτικός Χέλμουτ φον Μόλτκε παράλληλα με τη πορεία του Μπίσμαρκ. Μετά θα ακολουθήσει ένα κεφάλαιο παρουσίασης των λαθών του Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ΄ στο τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Με το τέλος της γραφής των δύο αυτών μερών θα παρουσιάζεται το συμπέρασμα της μελέτης. Το συμπέρασμα αυτό αφενός θα είναι μια εμπεριστατωμένη κρητική του πρώτου και του δευτέρου μέρος της παρούσας μελέτης, γνωστοποιώντας παράλληλα το λόγο της ανάδειξης του Όττο φον Μπίσμαρκ σε μια από τις σημαντικότερες και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της νεότερης Ευρωπαϊκής ιστορίας. Συγχρόνως θα γίνεται κατανοητή και η εύστοχη δράση του σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς κατάφερε να παγιώσει τη θέση της Πρωσίας και στη συνέχεια της Ενωμένης Γερμανίας στην Ευρώπη.

bachelorThesis

Πρωσία (EL)
Unification (EL)
Prussia (EL)
Ενοποίηση (EL)
Bismarck (EL)
Μπίσμαρκ (EL)


2017-01-25


2017-12-05T12:30:29Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.