Επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη εκπαιδευτικών μέσα από τυπικές και άτυπες μορφές εκπαίδευσης και επιμόρφωσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη εκπαιδευτικών μέσα από τυπικές και άτυπες μορφές εκπαίδευσης και επιμόρφωσης (EL)

Χαιροπούλου, Μαριάνα

aegean

Η ταχύτητα παλαίωσης της κεκτημένης γνώσης λόγω των επιστημονικών, κοινωνικών και πολιτισμικών αλλαγών, που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια, δημιουργούν την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό των αρχών και των στόχων των εκπαιδευτικών, όσον αφορά τα προσόντα και την επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξή τους. Αυτές οι συχνές μεταβολές στα μαθησιακά και κανονιστικά-λειτουργικά πλαίσια συνδέουν την επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη με τυπικές και άτυπες μορφές μάθησης, καθώς και με την δια βίου επιμόρφωση. Η παρούσα εργασία διερευνά τη συμβολή της επιμόρφωσης των συμμετεχόντων/ουσών στην παιδαγωγική, επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, διερευνώνται τα κίνητρα και τα εμπόδια συμμετοχής τους σε επιμορφωτικά προγράμματα, οι φορείς που θεωρούν καταλληλότερους για τη διοργάνωση αυτών, οι ανάγκες τους πριν από την υλοποίηση τους, ο βαθμός επάρκειας και καταλληλόλητας των γνώσεων των επιμορφωτών και της μεθοδολογίας, καθώς και ο βαθμός ικανοποίησης των συμμετεχόντων/ουσών από τον τρόπο αξιολόγησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων. Επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί η ποσοτική ανάλυση δεδομένων, με μέθοδο προσέγγισης των ερωτημάτων την επισκόπηση και πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε η «βολική» δειγματοληψία.

masterThesis

Επιμόρφωση (EL)
Επαγγελματική κατάρτιση (EL)
Teacher training (EL)
Επαγγελματική ανάπτυξη (EL)
Formal-informal education (EL)
Τυπικές-άτυπες μορφές μάθησης (EL)
Vocational training (EL)
Lifelong learning (EL)
Professional development (EL)
Διά βίου μάθηση (EL)


2016-11-15


2017-12-06T12:36:32Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.