Μαστίχα και τουρισμός - Τρόποι προώθησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Promote mastic and tourism in Chios (EL)
Μαστίχα και τουρισμός - Τρόποι προώθησης (EL)

Βουρλιωτάκης, Μιχαήλ

aegean

Η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στην τουριστική προώθηση της μαστίχας και πως συμβάλλει αυτή στην ανάπτυξη του νομού Χίου. Η Χίος βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο και περιλαμβάνει τα γειτονικά νησιά Οινούσες, Ψαρά κι Αντίψαρα. Η μαστίχα είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για το σπάνιο άρωμα και γεύση της, καθώς επίσης και τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεωργικά προϊόντα του νησιού, κι αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ευδοκιμεί μόνο στο νότιο μέρος του νησιού, το οποίο είναι ιδιαίτερα ξηρό και θερμό. Η συλλογή, επεξεργασία, συσκευασία και διάθεση των προϊόντων της μαστίχας είναι οι κύριες δραστηριότητες της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ο οποίος αποτελεί υποχρεωτικό συνεταιρισμό για όλους τους μαστιχοπαραγωγούς. Στις μέρες μας, η καλλιέργεια της μαστίχας δε συμβάλλει μόνο στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού, αλλά διατηρεί μια παράδοση αιώνων.

bachelorThesis

Μαστίχα Χίου (EL)
Προώθηση μαστίχας (EL)
Chios (EL)
Χίος (EL)
Mastic (EL)


2016


2017-12-12T07:24:27Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.