Super-regional functions and conflicts between land uses: the example of AEK stadium in Philadelphia

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Υπερτοπικές λειτουργίες και συγκρούσεις μεταξύ των χρήσεων γής: το παράδειγμα του σταδίου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (EL)
Super-regional functions and conflicts between land uses: the example of AEK stadium in Philadelphia (EL)

Τσαμπεκίδου, Αναστασία

aegean

Στην παρούσα εργασία το υπό εξέταση θέμα, είναι επίκαιρο (οκτώβρης 2016) διότι ερευνά ένα ζήτημα που χρονικά βρίσκεται εν εξελίξει: η πτυχιακή εξετάζει το θέμα της χωροθέτησης υπερτοπικών χρήσεων γης, έχοντας ως μελέτη περίπτωσης την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στο δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας. Η παρούσα πτυχιακή έχει διττό χαρακτήρα από τη μία θεωρητικά πραγματεύεται ζητήματα χωροταξίας, οικονομικά κοινωνικά και από την άλλη ερευνητικά πραγματεύεται με τη χρήση ποιοτικής ανάλυσης δηλαδή συνεντεύξεων τη σημασία της κατασκευής του γηπέδου, στην προαναφερόμενη περιοχή μέσα από τις απόψεις και τις αντιλήψεις σχετικών με το θέμα ατόμων και φορέων. Η ανάπτυξη του θέματος έγινε μέσα από πέντε κεφάλαια. Στο πρώτο αναπτύχθηκε η περιγραφή του θέματος, ορίστηκε ο σκοπός και οι στόχοι, ενώ τέθηκε και η δομή ανάπτυξης. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναπτύχθηκαν οι προβλέψεις του χωρικού σχεδιαστικού πλαισίου για τις υπερτοπικές λειτουργίες και ουσιαστικά έγινε προσπάθεια να συνδεθεί θεωρητικά και πρακτικά το ζήτημα της εγκατάστασης του γηπέδου με βάση τις υπερτοπικές λειτουργίες που μπορεί να επηρεάσει. Το τρίτο κεφάλαιο εστιάζει στη δημοτική ενότητα της Νέας Φιλαδέλφειας, την περιοχή της κατασκευής του γηπέδου. Το τέταρτο κεφάλαιο αφορά την ερευνητική μεθοδολογία, καθώς και την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Η εργασία ολοκληρώνεται με το κεφάλαιο των συμπερασμάτων.

bachelorThesis

Super regional functions (EN)
Χρήσεις γης (EN)
Υπερτοπικές λειτουργίες (EN)
Conflicts (EN)
Συγκρούσεις χρήσεων γης (EN)
Land uses (EN)


2016-10


2018-01-09T13:13:00Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.